Trump gematigd positief over Noord-Korea: "De VS zijn bereid om hard te gaan, in beide richtingen''

AP
De Amerikaanse president Donald Trump reageerde gematigd positief op toenadering vanuit Noord-Korea. Er wordt "mogelijk vooruitgang geboekt in de gesprekken met Noord-Korea'', twitterde Trump.

De Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un toonde zich bereid om met de VS aan tafel te gaan zitten en over het verminderen van kernwapens te praten. Verder werd bekend dat er eind april een top komt met de leiders van Zuid- en Noord-Korea.

"Voor het eerst in vele jaren is er een serieuze poging door alle betrokkenen'', aldus Trump over mogelijke gesprekken. "Het kan valse hoop zijn maar de VS zijn bereid om hard te gaan, in beide richtingen.'' De president denkt dat de Noord-Koreanen oprecht zijn in hun bereidheid te praten, vooral dankzij de opgelegde sancties.

Het ministerie van Buitenlandse Zaken liet weten dat de VS en Zuid-Korea later deze week overleg willen voeren over de mogelijkheid van denuclearisering op het schiereiland. "Met betrekking tot die bijeenkomst en ook tot die met de Democratische Republiek hebben we nog geen gedetailleerd stappenplan. We wachten tot de Zuid-Koreanen naar Washington komen om ons bij te praten'', zei een woordvoerster.
7 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Nima Tabrizi

  @joost blondiau: bestoefen? Dus alle landen van hun wapens ontzetten en zelf nucleaire, chemische en andere wapens hebben en VERKOPEN aan andere landen. VS zal nooit voor vrede zorgen. Een van hun grote inkomsten is wapenverkoop (kijk maar naar wapens die IS gebruikten!!)

 • Cédric Nuyts

  laat ons hopen dat de mensen die de touwtjes echt in handen hebben van de schurkenstaat VS ook geen oorlog willen

 • joost blondiau

  Maandag hoorde ik op het nieuws van MNM nog dat ontbinding van het nucleaire Noord-Koreaanse arsenaal dé voorwaarde was voor dialoog met de VS. Mede dankzij Trump dus nu een stap in de richting van vrede. Waarom bestoeft men hem nu niet eens een keer?

 • jeff De Boeck

  Hard is in deze context snel .

 • paul van de velde

  Dat heeft president Trump toch mooi voor elkaar gekregen en dat zonder een druppel bloed te vergieten ( voorloopich toch )