Trump geeft zijn administratie "tien op tien" voor reactie op orkaan

reuters
Donald Trump heeft zijn administratie de maximale score gegeven voor de manier waarop ze omging met de orkaan Maria in Puerto Rico. Klein detail wel: het Amerikaanse gebied zit een maand later nog altijd grotendeels zonder stroom.


De Amerikaanse president deed de uitspraak tijdens een ontmoeting met de Puerto Ricaanse gouverneur op het Witte Huis. Daarop vroeg hij Ricardo Rossello om het Amerikaanse optreden zelf te evalueren. De man zei dat de regering "onmiddellijk geantwoord heeft".

Rossello vroeg Washington wel om zich op lange termijn te engageren voor het eiland. Meermaals benadrukte hij dat de bewoners Amerikaanse burgers zijn. "Het zijn buitengewone tijden voor Puerto Rico, en daarom zijn het buitengewone tijden voor de VS ", klonk het uit zijn mond.

Trump lag eerder onder vuur omdat hij niet snel genoeg in actie schoot om de hulpverlening op gang te brengen. Ook zei hij dat de federale hulp niet eeuwig kan blijven duren.

Trump zei opnieuw dat het federaal bureau voor rampenbestrijding FEMA ooit zal moeten vertrekken uit Puerto Rico. Daar staat tegenover dat het eiland zal blijven kunnen rekenen op geld voor de heropbouw.

Bijna 80% van Puerto Rico nog in het donker

Ruim vier weken nadat de orkaan Maria een spoor van vernieling aanrichtte, zit bijna 80 procent van Puerto Rico intussen nog altijd zonder elektriciteit. In 23 van de 78 districten op het Caribische eiland is de energievoorziening weer enigszins op gang gekomen. Het geniekorps van het Amerikaanse leger kreeg recent 240 miljoen dollar ter beschikking voor herstelwerkzaamheden. Begin volgende week zijn ook meer stroomgeneratoren gebruiksklaar.

ap2 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


  • Diane Bernaerts

    Van het motto "eigen lof stinkt" heeft Trump duidelijk nooit gehoord!

  • Gerard Braeckmans

    De schoolmeester heeft gesproken!