Trump geeft reactie op aanklacht Flynn: "Er is geen enkele samenzwering geweest"

Getty Images
Donald Trump heeft zaterdag opnieuw gezegd dat er tijdens de race naar het Witte Huis geen "enkele samenzwering" is geweest tussen zijn campagneteam en Rusland. De Amerikaanse president voegde daar aan toe dat hij zich, ondanks de bekentenissen van voormalig nationaal veiligheidsadviseur Michael Flynn, geen zorgen maakt.

"Geen enkele samenzwering", antwoordde Trump op vragen die journalisten hem stelden over de zaak-Flynn. Die laatste gaf vrijdag toe dat hij in het verleden gelogen heeft tegen de FBI over contacten met Rusland. Flynn zou eind 2016 de Russen gecontacteerd hebben op vraag van een zeer hoge verantwoordelijke van het transitieteam-Trump. Die zeer hoge verantwoordelijke zou Jared Kushner zijn, de schoonzoon van president Donald Trump.

Op de vraag of hij ongerust is, antwoordde de president: "neen, dat ben ik niet". "Wat aangetoond is, is dat er geen enkele samenzwering is geweest. Absoluut geen enkele samenzwering", aldus Trump in de tuinen van het Witte Huis.

Niets illegaals

Volgens Trump heeft zijn voormalige nationaal veiligheidsadviseur Michael Flynn tijdens de transitieperiode niets illegaals heeft gedaan. "Ik heb generaal Flynn aan de kant moeten zetten omdat hij loog tegen de vicepresident en de FBI. Hij pleitte schuldig aan leugens. Dat is triest omdat zijn acties tijdens de transitieperiode legaal waren. Hij had niets te verbergen!", schreef Trump zaterdag op Twitter. 
5 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Diane Bernaerts

  Als Flynns acties legaal waren, had hij er toch ook niet over hoeven te liegen? Maar zover heeft Trump nog niet nagedacht, zeker?

 • Kris Verbeek

  En wij moeten dat geloven omdat de grootste leugenaar van alle presidenten het gezegd heeft? Maar het is een feit dat wij, West-Europeanen, scynischer zijn dan de modale Amerikaan.

 • Lodewijk Verborgt

  Wie gelooft die Trump nog?

 • romy verhove

  neh ,totaal niks gebeurt...pomp, pomp, pom...

 • Redgy Dewulf

  Geen samenzwering.