Trump geeft groen licht voor Space Force: “Amerikaanse dominantie in de ruimte absoluut essentieel”

Op een legerbasis in de buurt van Washington heeft hij zijn handtekening gezet onder de bekostiging van de ruimtetroepen.
EPA Op een legerbasis in de buurt van Washington heeft hij zijn handtekening gezet onder de bekostiging van de ruimtetroepen.
De Amerikaanse president Donald Trump heeft het startsein gegeven voor de oprichting van een Space Force, een 'buitenaards' legeronderdeel dat zich bezig gaat houden met oorlogsvoering in de ruimte. 

Op een legerbasis in de buurt van Washington heeft hij zijn handtekening gezet onder de bekostiging van de ruimtetroepen. In het eerste jaar gaat het om een bedrag van 40 miljoen dollar, op een totale krijgsmachtbegroting van 738 miljard dollar.

"Onze nationale veiligheid wordt ernstig bedreigd. Daarom is Amerikaanse dominantie in de ruimte absoluut essentieel", aldus Trump.

De Space Force is het eerste nieuwe legeronderdeel in ruim 70 jaar en gaat vallen onder de Amerikaanse luchtmacht. Er komen 16.000 mensen te werken. Het is niet de bedoeling dat er daadwerkelijk militairen in de ruimte gaan opereren. De Space Force gaat onder meer de honderden Amerikaanse communicatie- en bewakingssatellieten beschermen.
9 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Marie Vanakker

  Nu 40 miljoen , maar in de V.S spreekt men van een totale kost van 4.75 miljard voor de start ervan . Voor hypocrieten zoals de GOP is dit geen enkel probleem .

 • Norbert Bauwens

  En China, Rusland en India stonden er bij en keken er naar????????Allé gij. Weer een nieuwe koude oorlog en weer massa's geld naar zijn vrienden van de wapenindustrie.

 • Walter Van Criekinge

  Werk voor 16 000 man, niet zo slecht.

 • David Lievens

  Hoeveel geld is er intussen al naar de arme workingclass gegaan? Nada... Maar toch hem in de lucht blijven steken als hun grote held. Ze zijn nog altijd slechter af dan onder Obama, want daar waren ze zeker van een ziekteverzekering. Onder Trump werd dat direct ongedaan gemaakt. Hij zit niks in met de arme Amerikaan, maar zij geloven het blijkbaar wel.

 • Willy Slegers

  De mens is het enige ras dat er enkel op uit is om de anderen uit te roeien. En dan maar denken dat we intelligent zijn. Maar ja, wat wil je, als de leiders allemaal zo zot zijn gelijk Trumpie, en misdaad loont, dan kun je niks anders verwachten.