Trump feliciteert Noord-Koreaanse leider met zijn verjaardag

Archiefbeeld, de Amerikaanse president Donald Trump was de eerste president ooit die voet zette op Noord-Koreaanse bodem.
REUTERS Archiefbeeld, de Amerikaanse president Donald Trump was de eerste president ooit die voet zette op Noord-Koreaanse bodem.
De Amerikaanse president Donald Trump heeft de Noord-Koreaanse dictator Kim Jong-un gefeliciteerd met zijn verjaardag. De Zuid-Koreaanse nationale veiligheidsadviseur zegt na een bezoek aan de VS dat Trump zich herinnerde dat Kim jarig was en hem vroeg een boodschap door te geven.

Kim Jong-un uitte rond de jaarwisseling nog dreigende woorden. Zijn land heeft al geruime tijd geen kernproeven meer uitgevoerd of intercontinentale raketten getest, maar hij zag geen reden meer om eenzijdig te blijven afzien van dergelijke testen. Ook kondigde de dictator aan dat een "nieuw strategisch wapen" wordt onthuld in de nabije toekomst.

Het regime van Kim is gefrustreerd dat de onderhandelingen met de VS moeizaam verlopen. Trump had in 2018 als eerste zittende Amerikaanse president een ontmoeting met een leider van Noord-Korea. De VS willen dat die geïsoleerde dictatuur haar nucleaire programma ontmantelt. De Noord-Koreanen eisen verlichting van de internationale sancties waar ze onder gebukt gaan.

Bekijk ook:

Trump ontmoet Kim Jong-un op grens Noord- en Zuid-Korea
1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Peter Vercauteren

    Behalve het belachelijkste kapsel hebben deze beiden een compleet gebrek aan (gezond) verstand gemeen. Gevaarlijk!!