Trump feliciteert Duda met overwinning Poolse presidentsverkiezing

Andrzej Duda.
via REUTERS Andrzej Duda.

Donald Trump heeft zijn Poolse ambtsgenoot Andrzej Duda gelukgewenst met zijn tweede mandaat als president van Polen. Duda won nipt de tweede ronde van de presidentsverkiezingen tegen de liberaal Rafal Trzaskowski, de burgemeester van Warschau.

"Gelukwensen aan mijn vriend president Andrzej Duda van Polen met zijn historische herverkiezing", aldus Trump op Twitter. "Ik kijk ernaar uit om ons belangrijke werk op vele kwesties voort te zetten, zoals defensie, handel, energie en telecommunicatieveiligheid.”

De Poolse president bracht einde juni nog een bezoek aan het Witte Huis, net voor de eerste ronde van de Poolse presidentsverkiezingen. Tijdens dat bezoek bevestigden beide staatshoofden dat de VS het aantal Amerikaanse militairen in Polen zullen opvoeren. Trump zei dat sommige soldaten die Duitsland zullen verlaten, in Polen kunnen worden gelegerd.

Duda onder vuur

Het bezoek van Duda aan de VS kwam in zijn eigen land onder vuur te liggen, als een poging om het buitenlandse beleid van Polen te gebruiken om zijn herverkiezingscampagne te steunen.

Lees ook:

Met bijna alle stemmen geteld wint Duda Poolse presidentsverkiezingen met 51,21 procent

Nek-aan-nek-race in Poolse presidentsverkiezingen, maar Duda eist zege toch al op

Duda en Trump in juni 2020.
Photo News Duda en Trump in juni 2020.
Duda en Trump in juni 2020.
Photo News Duda en Trump in juni 2020.



3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • DIRK VAN DESSEL

    Gelukkig voor Polen dat Duda gewonnen heeft, brute pech voor de Eurocraten. Proficiat, Polen !

  • Eduardo Van hoyweghen

    Geen goed nieuws voor Michel en Von Der Leyen dat hij herverkozen is, zij hebben namelijk slippendragers nodig die aan de goede kant van de geschiedenis staan.

  • Heinrich Wolf

    Typisch Trump, in alles overdrijven. Duda en zijn regering is een van de dwarsliggers wat de EU-vluchtelingenpolitiek betreft. Daarin stemmen ze wel overeen maar voor de rest, wist hij überhaupt dat Polen een staat is en niet deel uitmaakt van de Russische republiek?