Trump: “Fake news media dragen bij tot haatgevoelens in de Amerikaanse samenleving”

De Amerikaanse president Donald Trump
Photo News De Amerikaanse president Donald Trump
De Amerikaanse president Donald Trump beschuldigt de media andermaal van betrokkenheid bij de verspreiding van haatgevoelens in de Amerikaanse samenleving. "Er heerst grote woede in ons land, deels veroorzaakt door onjuiste en bedrieglijke verslaggeving van de media", schreef Trump vandaag op Twitter.

"De fake news media, de ware vijand van het volk, moet stoppen met open en duidelijke vijandigheid en juist en oprecht berichten. Dat zou al veel helpen om iets te doen aan de woede en het geweld en zorgen voor cohesie en vrede", schreef Trump voorts. "Er moet een eind komen aan fake news!"

Vorige week hebben het versturen van bompakketten naar prominente Democraten en de moorddadige aanslag op een synagoge in Pittsburgh met elf doden hevige debatten uitgelokt over het politieke klimaat in het land. Trumps tegenstanders beschuldigen de president ervan dat zijn retoriek niet alleen tot verdeeldheid, maar ook tot radicalisering in delen van de maatschappij heeft bijgedragen. Trump van zijn kant vindt dat de media medeplichtig zijn aan deze ontwikkeling.
22 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Diane Bernaerts

  Wat kunnen de media eraan doen dat ze objectief (moeten) berichten over Trumps moddergooierij, beschuldigingen, beledigingen en oproepen tot haat en geweld?

 • MICHELINE GEVERS

  Was Amerika ooit erger verscheurd? Ja, tijdens de oorlog van het Zuiden tegen het Noorden. Nadien nooit meer zoals nu. Arm Amerika. Trump goed volgens de ene. Slecht volgens de andere. De toekomst zal het wel uitwijzen.

 • Rik Kleinmond

  Tis zo de media heeft al veel kapot gemaakt, Trump zegt zoals het is

 • Marie Vanakker

  Met zijn zever bereikt hij alleen maar de ongeschoolden en de bange burgers .

 • Norbert Vanryckeghem

  Mensen geloven fake news al bijna 2000 jaar sinds een stel pipo's gingen rondbazuinen dat hun vermoorde leider na 3 dagen uit zijn graf is gekropen om na een paar weken in rook op te gaan.Hoeveel haat oorlog en vervolgingen er sindsdien door dat fake nieuws is ontstaan is met geen pen te beschrijven.