Trump: "EU-commissaris Vestager haat de VS"

De Deense Margrethe Vestager is EU-commissaris voor mededinging.
EPA De Deense Margrethe Vestager is EU-commissaris voor mededinging.
De Amerikaanse president Donald Trump kan EU-commissaris voor mededinging Margrethe Vestager niet uitstaan. In een interview met tv-zender Fox liet Trump zich ontvallen dat hij denkt dat zij, ook al noemde hij haar niet bij naam, een hekel heeft aan de Verenigde Staten, omdat ze continu Amerikaanse bedrijven aanklaagt. 

Volgens Trump is er "een vrouw in de EU" die het onmogelijk maakt om zaken te doen in twee richtingen. Vestager voert in de ogen van de Amerikaan een kruistocht tegen techreuzen als Google en Facebook, die hun marktmacht zouden misbruiken.

Overigens moet Silicon Valley niet te enthousiast worden na het optreden van Trump. Hij zei ook dat de VS mogelijk achter Google en Facebook aan gaan. "Misschien doen we dat ook wel", aldus de president.
20 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Wesley Gevaert

  Trump haat de USA meer dan gelijk wie. Dat maken zijn daden duidelijk.

 • Gerry Cle

  Vestager haat de VS want ze valt Amerikaanse technoreuzen Facebook Google aan... maar misschien gaat de VS dat ook wel doen. Trump slaat duidelijk weer wartaal uit.

 • Rik Connaerdt

  Ik meen dat die mevrouw Vestager gewoon haar job doet.

 • Jan Van Rompaey

  Trump heeft weeral gelijk.

 • annie dupont

  zij haat usa omdat ze haar werk doet en hij gaat haar copieren , dus haat hij usa ook !!!!