Trump en Zuid-Koreaanse premier Moon bereiden samen topontmoeting Kim voor

Moon Jae-in
REUTERS Moon Jae-in
De Zuid-Koreaanse president Moon Jae-in komt op 22 mei naar Washington voor een ontmoeting met zijn Amerikaanse ambtgenoot Donald Trump. Dat meldt het Witte Huis.

Eerder raakte al bekend dat er een datum en plaats zijn vastgelegd voor een topontmoeting tussen Trump en de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un. Trump verklaarde dat die concrete details "binnenkort" bekendgemaakt zullen worden. 

Eerder luidde het dat de ontmoeting "eind mei of begin juni" zou plaatsvinden.
Wel al concreet is dus dat Trump zijn Zuid-Koreaanse ambtgenoot zal ontmoeten op dinsdag 22 mei. Beide landen zullen volgens het Witte Huis hun samenwerking voortzetten rond de ontwikkelingen op het Koreaanse schiereiland na de intra-Koreaanse top van 27 april. Toen engageerden de twee Korea's zich om vrede te sluiten.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.