Trump en Poetin: "Geen militaire oplossing mogelijk voor Syrië"

Vladimir Poetin en Donald Trump.
REUTERS Vladimir Poetin en Donald Trump.
Volgens zowel de Amerikaanse president Donald Trump en zijn Russische collega Vladimir Poetin is er geen militaire oplossing mogelijk voor het Syrisch conflict. Dat maakten beide leiders bekend in een gezamenlijke verklaring. 

Trump en Poetin maakten in een gezamenlijke verklaring bekend de inspanningen tegen terreurgroep IS verder aan te houden. "De inspanningen zullen blijven geleverd worden tot de terreurgroep volledig verslagen is."

Beide leiders bevestigden ook de soevereiniteit van Syrië te respecteren en riepen alle betrokken partijen bij het Syrische conflict op om actief deel te nemen aan het politieke proces van Genève. 

Verder zijn Moskou en Washington het erover eens dat er geen militaire oplossing is het voor conflict, zo valt te lezen in de verklaring van het Kremlin. De verklaring werd opgesteld in de marge van de top van de APEC (Asia-Pacific Economic Cooperation) in Vietnam.

De twee staatshoofden hebben tijdens de vergadering van Aziatische landen en landen die grenzen aan de Stille Oceaan tot dusver en tegen de verwachtingen in geen bilateraal gesprek gevoerd. Ze zagen elkaar op verschillende zittingen maar wisselden nauwelijks een woord.
4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Johan Vercarre

  Trump is gewoon jaloers op Poetin, omdat de Russische strategie wel werkte en de Amerikaanse niet.

 • Patrick Beelen

  Ja Pol De Mol met het gevolg van onderdrukking van bepaalde bevolkingsgroepen en zolang WIJ maar veilig zijn.Syrië was een mooi voorbeeld dat het niet werkt.

 • Paul De Mol

  Wat Poetin eigenlijk wil zeggen is: de Amerikaanse militaire oplossing (ongevraagd landen binnenvallen en tot chaos bombarderen) werkt niet. Maar op het terrein bewijst Rusland dagelijks dat hun militaire oplossing (het wetmatige regime steunen tegen de rebellenfracties) wel degelijk werkt.

 • danny meulders

  er zal in Syrie ook wel een grondwet zijn zoals in Spanje zeker , het gerecht zal zijn werk doen na de oorlog ( alleen in Spanje moet de oorlog nog beginnen )