Trump dreigt overheid plat te leggen als hij onvoldoende steun krijgt voor muur aan grens met Mexico

REUTERS
De Amerikaanse president Donald Trump heeft via Twitter met een nieuwe "shutdown" van de overheid gedreigd als de Democraten hem niet helpen om een muur te realiseren aan de grens met Mexico. Trump heeft stemmen van de Democraten nodig om zijn plannen rond grensbeveiliging erdoor te krijgen.

Op 23 maart ondertekende Trump de financieringswet, waardoor een derde lamlegging van de overheid sinds het begin van het jaar werd vermeden. Maar tevreden was de president daar niet over. Hij kreeg immers maar 1,6 miljard dollar toegezegd voor zijn grensversterking, terwijl hij 25 miljard had geëist. Het compromis loopt tot 30 september. Op dat moment dreigt alsnog een "shutdown".

Trump liet vandaag in een tweet weten dat hij wel degelijk bereid is om regering plat te leggen. Hij wijst erop dat ze "goede" mensen nodig hebben in het land en dat dat niet kan zonder het bouwen van de muur. 

Het is niet de eerste keer dat Trump dreigt met een "shutdown". In mei liet hij ook al duidelijk blijken dat hij het land zou "vergrendelen" wanneer de democraten zouden tegenstribbelen. 
63 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Bernaerts Diane

  En waarom zouden de Democraten hem helpen met het vervullen van een valse verkiezingsbelofte? Mexico ging die muur toch betalen?

 • Sanjiv Seeuws

  Hedwig Jacobs, bron graag!! In de USA worden er ook veel mensen vermoord, op dagelijkse basis

 • DIRK VAN BRUSSEL

  Gerry Cle, de Sovjet naar de economische top, welke top ? De Sovjet was zo failliet als maar kon zijn. Gorbatshov had het door en wilde hervormingen. Het concept van de Russen, met hun protectionisme, was een blunder van formaat.

 • Eric Grosemans

  En hoeveel moorden gebeurden er in de VS Hedwig Jacobs? Misschien dat die muur er toch maar moet komen, niet om de Mexicanen buiten te houden, maar om de Amerikanen binnen te houden. een beetje zoals de Berlijnse muur, De Oostduitsers bouwde een muur, maar ze gingen zelf aan de verkeerde wonen.

 • Arny Sierens

  Jean, cijfermatig heeft Trump niet de meerderheid (als we de media mogen geloven;-)). Ander zou ik je mening wel volgen.