Trump dreigt na miljardenboete tegen Google: "Ze profiteren van de VS, maar niet voor lang meer"

Photo News
De Amerikaanse president Donald Trump heeft op Twitter zwaar uitgehaald naar de Europese Unie vanwege de boete tegen de Amerikaanse technologiegigant Google. "Ik had het nog gezegd. De Europese Unie heeft net een boete van 5 miljard dollar opgelegd aan een van onze geweldige bedrijven. Ze profiteren echt van de VS, maar niet voor lang meer!", twitterde de president.

De Europese Commissie bevestigde gisteren de boete van 4,3 miljard euro tegen Google omdat het bedrijf telefoonfabrikanten zou gedwongen hebben om Google-apps te installeren als ze het door Google gemaakte besturingssysteem Android meeleverden. Google ontkent dat en gaat in beroep tegen de boete. 

De handelsspanningen tussen de VS en de Europese Unie lopen deze dagen hoog op. Gisteren nog verklaarde Trump dat Amerika overweegt om heffingen op te leggen op Europese wagens. Daarop kondigde de EU vergeldingsmaatregelen aan. De Amerikaanse minister van Handel Wilbur Ross zei vandaag nog dat het nog niet zeker is dat de heffingen op wagens er gaan komen. 

"Vijand"
De Europese Unie heft al hogere invoerrechten op een lijst van Amerikaanse producten, zoals jeans en motorfietsen. Die heffingen vormen een vergelding op de Amerikaanse beslissing om importheffingen van respectievelijk 25 en 10 procent op Europees staal en aluminium in te voeren. 

Vorig weekend had Trump de Europese Unie nog een "vijand" genoemd. Volgens hem verlopen de handelsrelaties tussen de EU en de VS oneerlijk.
129 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Bart Verbeeck

  dirk belis, kan allemaal waar zijn, maar waarom zijn het dan toch Amerikaanse firma's en geen Europese? Juist, onze technocraten zijn superieur in het kapot maken van de vrije markt door subsidies en miljoenen regeltjes.

 • paul van de velde

  Tijd dat Europa zich zwaar bewapend anders zitten we seffens met een oorlog. En liefst geen Amerikaanse wapens.

 • Geert Vaelen

  Dat kan kloppen want op mijn telefoon staat standaard een mapje met de naam Google tussen mijn apps. In dat mapje zit Google, Gmail, Google Drive, Play Films, Hangouts, Foto's, gesproken zoekopdracht en Google Instellingen. Niks van dat alles heb ik nodig en neemt onnodig ruimte in.

 • JAN krommentak

  Hey Google in België is er nog wel plaats voor jullie !

 • Rudy Van Schelvergem

  China en Rusland en India zijn zelf grote bedriegers.