Trump dreigt ermee uit handelsakkoord NAFTA te stappen

AP
De Amerikaanse president Donald Trump dreigt uit het vrijhandelsakkoord NAFTA te stappen als de Democraten niet instemmen met het nieuwe handelsakkoord dat Trump ter vervanging van NAFTA sloot met Canada en Mexico. Dat schrijft The New York Times.

Zaterdagavond zei Trump tegen reporters in het Amerikaanse regeringstoestel Air Force One dat hij het NAFTA-verdrag wil opzeggen. Vrijdag zette hij zijn handtekening onder een nieuw handelsakkoord met buurlanden Canada en Mexico. Die overeenkomst moet nog worden goedgekeurd door het Amerikaanse parlement, maar de Democraten plaatsen grote kanttekeningen bij het akkoord. Volgens de Democraten is er te weinig aandacht voor de bescherming van arbeiders en het milieu.

Als Democraten weigeren in te stemmen én Trump zijn voornemen doorzet NAFTA op te zeggen, zijn beide verdragen ongeldig. Trump rekent er volgens The York Times op dat de Democraten het zo ver niet laten komen.
21 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • dominique castelein

  de feiten zijn er,de Chinezen binden in,hij drijft zijn commercieel idee erdoor en iedereen wint erbij,profiteurs en criminelen gaan eruit ,de vorige zwarte heeft miserie geimporteerd en deze moet het oplossen,idem hier

 • Michael Aerts

  @ Albert vanlaecken. De Amerikaanse economie is een zeepbel die ooit (weer eens) zal. ontploffen. De vlaggetjes die u zag wapperen variëren van gebied tot gebied. Zijn presidentschap is gebaseerd op leugens en haat. We hebben vroeger ook vlaggetjes zien wapperen in Europa, symbool van leugens en haat....

 • Jean West

  Albert VanLaeken Heel juist, ik ga jaarlijks op familie bezoek voor een maand en over Obama moet je de meesten zelfs niet spreken.

 • Jan Verstrepen

  Een man met ballen aan zijn lijf en een mooie vrouw ook.

 • Maxime Vanmaercke

  Vroeg of laat maakt deze gek een fatale fout. De wereld blijven afdreigen blijft niet duren...