Trump dreigt: “Als Iran wil vechten, dan zal dat het officiële einde zijn van Iran”

President Donald Trump
AP President Donald Trump
De Amerikaanse president heeft in een tweet gedreigd met de vernietiging van Iran indien het land een aanval doet op Amerikaanse belangen. 

"Als Iran wil vechten, dan zal dat het officiële einde zijn van Iran", twitterde hij. "Bedreig de Verenigde Staten niet meer opnieuw", voegde Trump er waarschuwend aan toe.

De voorbije dagen zijn de spanningen opnieuw opgelopen tussen de VS en Iran. Beide landen houden een agressieve retoriek aan tegenover elkaar. 

Als gevolg van de toenemende onrust hebben Saoedi-Arabië en andere Golfstaten - traditionele bondgenoten van de VS - ingestemd met het verzoek van Washington om Amerikaanse troepen op hun grondgebied en in de Perzische Golf te hergroeperen. Washington wil zo mogelijke Iraanse aanvallen voorkomen.
67 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Febe Chapin

  Wel Iran heeft net het allernieuwste, allerduurste en modernste drone MQ-4C Triton van de V.S. neergehaald met een zelfgemaakte RAAD luchtafweer systeem. Een drone op zijn allereerste internationale vlucht, nog maar 5 dagen geleden op 15 juni gelanceerd en al ongezien belachelijk gemaakt. De grootste vernedering sinds 1962 U-2 verlies in Cuba.

 • Diane Bernaerts

  Karel: en waarom zou Iran die productie niét opdrijven, sinds Trump eenzijdig het nucleaire verdrag heeft verbroken?

 • FRIEDA VAN KEYMEULEN

  Trump gedraagt zich als een krijgsheer uit de jaren 1000>500 before Christ. Levensgevaarlijk voor de wereldvrede [alhoewel, de helft van de wereld staat nu reeds brand, maar hoe meer branden er uitbreken hoe sneller deze in hun geheel groter worden].

 • Karel Tichmann

  Natuurlijk geen enkel woord, dat Iran de productie van verrijkt uranium onlangs heeft verviervoudigd. Volgens het IAEA report; Iran is nu in bezit van 8,306 kilo verrijkt uranium. En de Anti-Amerikaanse propaganda machine, beweert dat Amerika met name Trump is echte de boosdoener? Makkelijk op te zoeken en onmogelijk te verzinnen...

 • Lisette Theunis

  Een oorlog met Iran zal ook Europa zwaar treffen. Zowel economisch, maatschappelijk en politiek zal de eu het zwaar te verduren krijgen. Iran is geen Libië. Ook Syrië, Turkije en China zullen door een oorlog met Iran verder onder zware druk komen te staan met de VS. Een oorlog met Iran zal iedereen beroeren.