Trump "door het dolle heen" na anoniem opiniestuk: "Hij wil iedereen ontslaan, behalve zijn familie"

Photo News
De Amerikaanse president Donald is naar verluidt in een "vulkanische bui" en "slaat helemaal door" na de publicatie van een anoniem opiniestuk in de New York Times. Daarin stelt de schrijver, een naaste medewerker van Trump, dat er binnen diens administratie heel wat mensen zijn die de "immorele" president bewust tegenwerken in het belang van het land. Trump zou nu het liefst iedereen ontslaan, beweert de Democratische strateeg Scott Dworkin.

In een reactie op de gastbijdrage in de New York Times noemde Donald Trump de opsteller ervan "een lafaard". "We zitten hier met iemand die het, in wat ik de falende New York Times noem, heeft over de interne weerstand tegen de administratie-Trump. Daar moeten we iets aan doen. En jullie kennen zelf wel de oneerlijke media. Maar dit is echt een schande", zei Trump. "Kan je dit geloven? Anoniem, dus ruggengraatloos. Een editoriaal zonder ruggengraat." Trump tweette vandaag in hoofdletters 'landverraad' met een vraagteken. Dat is in de VS een misdaad die tot de doodstraf kan leiden.

Trump riep de auteur op om zichzelf aan te geven. Ook zijn woordvoerster Sarah Huckabee Sanders wil dat "de lafaard het juiste doet en opstapt". "Hij zet niet het land op de eerste plaats, maar plaatst zichzelf en zijn eigen ego boven de wil van het Amerikaanse volk", zei ze.

Volgens NBC-verslaggever Hallie Jackson omschreef iemand binnen het Witte Huis de gemoedsgesteldheid van Trump na het bewuste artikel als "vulkanisch". Scott Dworkin, strateeg bij de Democraten, zei: "Ze zeggen mij dat hij door het dolle heen is in het Witte Huis. Hij weet niet meer wie hij kan vertrouwen en wil iedereen buitensmijten, behalve zijn familie."

David Frum, een Canadees-Amerikaanse politiek commentator en fervent criticus van Trump, noemde het opiniestuk "een laffe coup van binnenuit", die alleen maar "de paranoia van de president zal aanwakkeren". Frum vreest dat Trump nu "nog uitdagender, roekelozer, meer anti-constitutioneel en gevaarlijker zal worden". Hij vraagt zich af: "Wat is beter? In je eigen naam spreken. Opstappen op een manier die er toe doet. Bewijs leveren zodat je het 25ste amendement kan ingeroepen worden, of impeachment."
74 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Jan Van Cappel

  de leukste soap ooit ! Beter dan bij ons "familie" en "thuis" samen !

 • denise kips

  Volledig eens met Klaas Prosperdine en de andere die Trump uitschelden voor klein kind vind ik zielig en copycat over een ander onwaar artikel

 • Hilde Van Daele

  Eric Deleu "verandert" "hopelijk". Even slim als Trump dus

 • Jan De Smet

  Kinderniveau ...... en dat voor een president. Zou het dan toch waar zijn, Mens-Dom / Dieren-Rijk ??

 • Roy Cooks

  Ben eens benieuwd hoelang die sprekende aars het nog gaat uitzingen...