Trump: “Dode kinderen bij de grens zijn de schuld van de Democraten”

REUTERS
De Amerikaanse president Donald Trump legt nu ook een verband tussen vluchtelingkinderen die overlijden bij de grens met Mexico en de weigering van de Democraten om geld uit te trekken voor een muur op die grens.

“Alle sterfgevallen van kinderen of anderen bij de grens zijn strikt genomen de schuld van de Democraten en hun pathetische immigratie politiek die het mensen toestaat de lange reis te maken denkend dat ze ons land illegaal binnen kunnen komen”, aldus Trump. Als er een muur zou staan, zouden zij dat niet proberen, denkt hij.

Volgens Trump waren de twee kinderen die onlangs stierven in een opvangkamp nabij de grens “al ziek voordat de grenspolitie ze overnam”. “De grenspolitie heeft de muur nodig, dan zal het allemaal stoppen”, aldus Trump nog. De president voegt er ook aan toe dat al wie vraagt waarom de Republikeinen het afgelopen jaar niet zijn gevraagde vijf miljard voorzagen in de begroting, “naïef” is. “We hebben tien Democratische stemmen in de Senaat nodig. Nu moeten we het op de harde manier doen, met de shutdown.”

Door de begrotingsperikelen ligt de Amerikaanse overheid ondertussen al een hele week stil en dat zal allicht nog zeker tot na nieuwjaar duren.

Lees ook: Trump dreigt ermee hele grens met Mexico te sluiten als hij geen 5 miljard dollar voor de muur krijgt

AFP42 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Erik erik hannes

  En alĺe verkeersslachtoffers zijn het werk van de automerken. Als deze geen auto's maakten vielen er ook geen doden in het verkeer. Te gek voor woorden. En dat is president!!

 • Robert Dockx

  Denk dat hij wel gelijk heeft, als ze weten dat ze er niet meer doorkomen blijven ze wel weg zou toch stom zijn anders. Is hetzelfde hier als we die bootvluchtelingen niet meer accepteren en, hoe erg ook, niet meer redden gaan ze toch wegblijven. Pech voor de handelaars

 • danny buyse

  Met Amerika eerst onderdrukt hij de economie van de andere landen en oorlogje spelen omdat ze zich superieur voelen over de hele wereld zorgt hij er net juist voor dat er veel economische en oorlogsvluchtelingen ontstaan. Wat Amerika probeert is net hetzelfde als een peperdure villa bouwen met zwembad in een sloppenwijk en een muur er rond heen bouwen.

 • August Leemans

  Het gaat niet over de muur als middel om migranten te stoppen, het gaat over zijn beloftes als presidentskandidaat. zo zal hij kunnen zeggen dat hij als zijn beloftes heeft uitgevoerd, maar ten koste van wat? Dit is niet iemand die de competenties heeft om een president van een leidend continent te zijn.

 • Marc Camp

  Het is toch eenvoudig. Ik niet het is de schumld van de andere. Neen, dit is niet de juiste woorden en ingesteldheid van een wereldleider. Als hij migratie wil stoppen moet hij de CIA uit die landen weg houden. En eerlijke zaken met landen doen ipv ze financieel kapot te maken omdat daar een ander politiek gevoerd wordt dan in zijn hebberig egoistisch land.