Trump: “Derde van Amerikanen vindt media ‘vijand van het volk’”

AP
Tijdens een rally in de Amerikaanse staat Florida heeft de Amerikaanse president Donald Trump gezegd dat 33 procent van alle Amerikanen de media als “volksvijand” ziet. Bewijs hiervoor voerde hij niet aan. Na een dodelijke schietpartij in Pittsburgh dit weekend riep Trump onlangs nog op tot “eenheid” in de VS.

“De media willen jullie verhaal niet horen”, zei Trump tegen zijn aanhangers. Volgens de president veroordeelt hij haat en racisme voortdurend, maar wordt hier niet over bericht door de mainstream media. Daarom gelooft een derde van de Amerikanen niet meer in de betrouwbaarheid van de media, aldus de president.

Eerder dit jaar riep de uitgever van de New York Times Trump op om te stoppen met zijn aanvallen op de pers. Hij zou hiermee geweld jegens journalisten aanwakkeren. CNN-baas Jeff Zucker deed onlangs een soortgelijk beroep op Trump. Tot nu toe lijken deze verzoeken geen vruchten af te werpen.


In Pittsburgh werden dit weekend 11 mensen doodgeschoten door een antisemitische man. Trump en zijn vrouw Melania bezochten de synagoge waar dit gebeurde, maar na afloop uitte de Amerikaanse president kritiek op nieuwsmedia die hadden bericht over een demonstratie tegen hem die plaatsvond tijdens zijn bezoek. Die demonstratie was volgens Trump veel kleiner dan werd gezegd.
39 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Diane Bernaerts

  En steeds als Trump iets beweert, moet je dan iets lezen in de zin van: "Bewijs hiervoor voerde hij niet aan."

 • maud hallett

  Wat een zot die man, niet vernoemenswaardig feitelijk

 • Guido Pintens

  we weten allemaal dat Trump altijd overdrijft in zijn voordeel. Als hij het dan maar op 30% schat is er 'iets' aan de knikker. Hij heeft wel het geluk dat z'n complete achterban er alles zal aan doen om dat triestige percentage helemaal om te buigen

 • peter destoop

  Dat is dan nog 2/3 van de bevolking die er anders over denkt

 • Tony Vandermaelen

  Beste president die we ooit gehad hebben. Veel beter dan Obama die zoals we allemaal weten nooit iets gedaan heeft behalve wat lintjes uitdelen op recepties met bekende artiesten.