Trump denkt hardop na over vervanger stafchef

Mick Mulvaney is sinds begin 2019 waarnemend stafchef van het Witte Huis.
AFP Mick Mulvaney is sinds begin 2019 waarnemend stafchef van het Witte Huis.
President Donald Trump lijkt aan te sturen op vervanging van zijn stafchef Mick Mulvaney. In opmerkingen tijdens vergaderingen heeft de president zich hardop afgevraagd of minister van Financiën Steven Mnuchin of adviseur Kellyanne Conway niet zijn stafchef zouden moeten worden.

Trump zou ontevreden zijn over de manier waarop Mulvaney de afzettingsprocedure van de Huis van Afgevaardigden aanpakt.

Mulvaney is sinds begin dit jaar de waarnemend stafchef van het Witte Huis. Hij verving John Kelly en is al de derde stafchef van Trump, die hem overigens nog altijd niet formeel tot stafchef heeft benoemd.

De positie van Mulvaney wankelt, nadat hij vorige week tijdens een persconferentie openlijk had toegegeven dat hulp aan Oekraïne was achtergehouden om zo het land onder druk te zetten om politieke rivalen van de president te onderzoeken. Hij trok die woorden later weer in. Dit is juist de kwestie die aanleiding heeft gegeven tot het onderzoek naar de afzettingsprocedure.

Trump reageerde in de loop van de avond dat hij deze zaken nooit met Kellyanne Conway of Steve Mnuchin had besproken. Hij noemde de berichten "nog meer nepnieuws".
8 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Diane Bernaerts

  Dus wie weigert om te liegen voor Trump en de waarheid vertelt, vliegt buiten? Nog meer bewijs nodig dat "Oekraïne"-gate wel degellijk een feit is en dat Trump er tot over zijn oren in zit?

 • Gerry Cle

  Iedereen die niet bereid is om te liegen als Trump het vraagt moet weg.

 • luc vanessa

  als er al iemand fake news verkondigt is TRUMP wel .Die doet niets anders dan liegen en mensen afdreigen.

 • Luc Van Hoef

  Heeft Trumpie er nog niet aan gedacht zichzelf te ontslaan ?

 • DIRK VAN BRUSSEL

  De houdbaarheidsdatum is verlopen ?