Trump: "Datum en plaats voor ontmoeting met Kim Jong-un vastgelegd"

REUTERS
Er is een datum en plaats vastgelegd voor de topontmoeting tussen de Amerikaanse president Donald Trump en de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un. Dat heeft Trump vandaag in Washington verklaard. De concrete details van die bijeenkomst zullen "binnenkort" worden bekendgemaakt, zo deelde hij mee.

Trump en Kim hadden eerder al aangekondigd dat ze "eind mei of begin juni" willen samenkomen. Tijdens het overleg, dat al bij voorbaat als historisch wordt omschreven, moet verder werk worden gemaakt van een duurzame afname van de spanningen op het Koreaanse schiereiland. Ook de afbouw van nucleaire dreiging zal worden bekeken.

Trump had de voorbije weken al duidelijk gemaakt dat hij Kim bij voorkeur in Panmunjon zou treffen, op de grens tussen Noord- en Zuid-Korea. Ook Mongolië en Singapore worden als mogelijke ontmoetingsplaatsen genoemd.
De Amerikaanse president deelde daarnaast nog mee dat er met Noord-Korea "belangrijke gesprekken" plaatsvinden over het lot van drie Amerikanen die in dat land worden vastgehouden. "Ik denk dat jullie daar heel erg goede dingen van zullen zien", zo klonk het nog. 
7 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Bernaerts Diane

  Haha, over de vrijlating van die 3 Amerikanen is al lang achter de schermen onderhandeld. Daar heeft Trump echt NUL verdienste aan!

 • Gilles Mauclet

  ik denk meer dat het is omdat nk denkt trump te kunnen bedoezelen. Ze zullen hun kernraketten niet opgeven, ik durf er op te wedden

 • cools ronny

  Gaat hij nog wat stoken ginder leugenaar lompe Amerikanen die daar op gestemt hebben

 • André Gijbels

  Ja , thuis achter in mijne hof , staan al 2 stoelen

 • Jurgen Van Den Bergh

  Zouden ze hem niet beter thuishouden? Hij kan het alleen maar naar de vaantjes helpen ginder.