Trump: "Dader is mentaal gestoord"

AFP
De Amerikaanse president Donald Trump heeft de dader van de schietpartij van de school in Florida als "mentaal gestoord" omschreven. Bij de schietpartij kwamen zeventien mensen om het leven.

"Zoveel signalen dat de Florida-schutter mentaal gestoord was, zelfs van school was gestuurd voor slecht en labiel gedrag", aldus de president op Twitter. "Buren en klasgenoten wisten dat hij een groot probleem was. We moeten altijd zulke gevallen aan autoriteiten melden, opnieuw en opnieuw!"

De vermoedelijke schutter, een 19-jarige, schoot in zijn ex-school 17 mensen dood. Nog eens 15 raakten gewond.

Trump sprak zich niet uit over het debat over strengere wapenwetten in de Verenigde Staten. De jongeman schoot met een halfautomatisch geweer van het type AR15, dat vaak gebruikt wordt bij dergelijke schietpartijen.
62 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Sharon Debeul

  Heel de VS is mentaal gestoord, als ge ziet hoeveel landen ze al kapot gebombardeerd hebben met oorlogswapens. De VS kennen enkel maar wapens, wapens en wapens.

 • raymond van der craen

  Daar zijn meer mensen gestoord in de USA mr. de president! Of vindt je het normaal dat de machtische man van de USA of zelfs van de wereld niets doet aan de wapenwetgeving?

 • Gino Denil

  Daar hadden wij niet kunnen op komen.

 • Jean West

  Mentaal gestoord, in Europa zeggen dit toch ook dus geen verschil.

 • Mady Vermeulen

  Gekken zouden niet aan vuurwapens mogen geraken. Dààr schort het aan in de VS. De president van de VS moet zelf gek zijn als hij dàt niet inziet. Ik ben tegen het compleet machteloos maken van de gewone burger zoals dat hier gebeurt, maar in de VS slaat de slinger te ver de andere kant uit.