Trump: “Coronavirus onder controle, probleem zal weer verdwijnen”

President Trump herhaalde dat er geen reden tot paniek is.
REUTERS President Trump herhaalde dat er geen reden tot paniek is.
Er is geen reden om te panikeren voor het coronavirus in de VS, deelde president Donald Trump mee op een persconferentie in New Delhi. “De situatie is onder controle in ons land”, zei hij een dag nadat het Witte Huis met spoed 2,5 miljard dollar vroeg aan het Congres om de virusuitbraak tegen te gaan.

“Er zijn maar een paar besmette mensen”, zei Trump. “Die mensen zijn aan het genezen, ze zijn allemaal aan het genezen.” De president probeerde de pers in India gerust te stellen door hen te beloven dat het virus een probleem is dat van zichzelf weer zal verdwijnen. “Veel talent, er wordt veel hersenkracht achter gezet”, aldus Donald Trump tijdens zijn tweedaagsbezoek aan het Zuid-Aziatisch land.

Gisteren vroeg de regering van Trump nog aan het Congres om 2,5 miljard dollar, zo'n 2,3 miljard euro, vrij te maken om met de coronacrisis om te gaan. Het geld zou gebruikt worden om een vaccin te ontwikkelen en om benodigdheden te voorzien.

Democratische Senaat fractieleider, Chuck Schumer, en andere Democraten vinden de maatregelen veel te laat.
AP Democratische Senaat fractieleider, Chuck Schumer, en andere Democraten vinden de maatregelen veel te laat.

Kritiek van Democraten

De Democraten waren op hun beurt kritisch voor het Witte Huis, met onder andere fractieleider in de Senaat, Chuck Schumer, die het besluit wat laat vond. “We hebben nog geen plan gezien van Trump over hoe hij de verspreiding van het coronavirus zal tegengaan. We hebben een echte leider nodig, en vlug”, stuurde de Democraat via Twitter de wereld in. Vandaag heeft Schumer een voorstel ingediend om 3,1 miljard dollar, 2,8 miljard euro, vrij te maken.

Felle tegenstander van Trump en voorzitter van het Huis van Afgevaardigden, Nancy Pelosi, noemde de maatregelen veel te laat en zei dat de 2,5 miljard dollar ontoereikend is voor de ernst van de situatie.

Trump was niet mals voor de kritiek van de Democraten. “Chuck Schumer zegt dat het meer geld zou moeten zijn. Als ik meer zou geven , zou hij zeggen dat het minder moet zijn. Deze figuren zijn niet goed voor ons land”, aldus Trump.
13 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Diane Bernaerts

  En nu hij Pence als verantwoordelijke heeft aangesteld voor de corona-bestrijding, zijn we helemaal gerust! NOT!

 • ivan de ridder

  Trump liegt er zoals gewoonlijk weer eens op los. Ze zijn totaal onvoorbereid en hij heeft in 2018 nog het volledige Amerikaanse interventieteam voor pandemische infecties de laan uitgestuurd met als doel te 'besparen'. Fun fact, dit team was geïntroduceerd door Obama. Het enige wat Trump kan schelen, is dat de beurs aan het crashen is en hij mag zich gerust zorgen maken, een pandemie heeft een enorme impact op de economie. Misschien gaat hij de verkiezingen uitstellen ...

 • luc baken

  trump heeft weeral gelijk , en wat zegt europa ? zij stonden erbij en keken ernaar

 • Veronica Voorhelst

  Natuurlijk zal het terug verdwijnen, als iedereen het gehad heeft. Hou maar eens een verkoudheidsvirus tegen. Verkoudheidsvirussen zijn Corona virussen.

 • Abdelmalik Malik

  Het is juist wanneer Trump zegt dat je geen zorgen moet maken dat je het wel moet doen