Trump: "China zal handelsrestricties laten vallen"

Amerikaans president Donald Trump.
REUTERS Amerikaans president Donald Trump.
Amerikaans president Donald Trump maakt zich sterk dat China zijn handelsrestricties zal laten vallen en dat beide landen een overeenkomst zullen bereiken over intellectuele eigendom. Dat zegt de president op Twitter.

Donderdag raakte bekend dat Trump voor nog eens 100 miljard dollar (82 miljard euro) importheffingen wil opleggen op Chinese producten die naar de VS komen. De maatregel gooide olie op het vuur in het sluimerende handelsconflict tussen de twee grootste economieën ter wereld.

Vandaag zegt de Amerikaanse president in een tweet dat hij en zijn Chinese ambtsgenoot Xi Jinping "altijd vrienden zullen zijn, wat er ook gebeurt in het handelsconflict". Hij voegt eraan toe: "China zal zijn handelsrestricties opheffen, omdat dat het juiste is. Belastingen zullen wederzijds worden en er zal een overeenkomst bereikt worden over intellectuele eigendom. Geweldige toekomst voor beide landen!"
9 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • FRIEDA VAN KEYMEULEN

  Op die manier heeft Trump reeds zeker vier keer een van zijn bedrijven op de fles geholpen. En er zijn er nog enkele uit zijn 'imperium' die een winstwaarschuwing zouden moeten bekend maken, incl. die van zijn schoonzoon! Maar dat is slechts klein bier in vergelijking met wat hij nu met de toekomst van de VS uitspookt.

 • MICHELINE GEVERS

  China wordt de grootste. Na de oorlog kwam alle "rommel" van Japan en made in Hong Kong. Enkele jaren later kwam van Japan de top producten . Nu laat japan zijn producten samenstellen in China.. Nu zouden de Chinese producten "brol" zijn. Wacht nog maar wat af. De Chinezen worden wereldleider. Vergeet Amerika maar

 • Pascal Fransen

  Trump is god de vader zeker

 • Edmond Dantès

  In tegenstelling tot het westen denken de Chinezen op zakelijk gebied bijna nooit op korte termijn, altijd op lange. Deals worden gemaakt met een verre horizon in gedachten. Het westen, en met name Trump, waar enkel het snelle gewin telt gaat uit van een andere soort economie en staat nu zéér zwak.

 • Ronald Polutnik

  Oppassen met die Chinezen want die zitten al overal in met hun geld . Dus 'og moeilijk weg te krijgen . Nog moeilijker dan de de migranten weg te houden .