Trump cancelt bezoek aan Amerikaanse militaire begraafplaats: het regent

REUTERS
De Amerikaanse president Donald Trump annuleert zijn geplande bezoek aan het Amerikaanse kerhof van Bois Belleau, in het noorden van Frankrijk wegens te slecht weer. Dat meldt het Witte Huis. 

Trump, die dit weekend een bezoek brengt aan Frankrijk voor de herdenking van de honderdste verjaardag van het einde van de Eerste Wereldoorlog, dineert later vandaag in het Musée d'Orsay. Dat doet hij in het bijzijn van onder meer de Franse president Emmanuel Macron en de Duitse bondskanselier Angela Merkel. Vanmiddag luncht hij nog in het bijzijn van zijn echtgenote met Macron en diens vrouw Brigitte Macron. 

Eerder vandaag tweette Trump nog dat hij blij is om het einde van een gruwelijke oorlog te kunnen vieren. Dat doet hij dan toch liever niet op een kerkhof. 
53 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Diane Bernaerts

  Ik denk niet dat Trump voorzien had dat zijn bekommernis om zijn kapsel droog te houden, ZO een storm aan verbolgen reacties zou teweeg brengen, niet in het minst bij patriottische Republikeinen! En naar verluidt steekt hij nu de schuld op zijn stafleden, die hem hadden moeten overtuigen om wél te gaan.

 • Marie Vanakker

  Toch knap dat de helikopter van Justin Trudeau wel kon opstijgen .

 • Michael Aerts

  @ karel tichman. Je vergeet er dan weer bij te vertellen dat de afstand van Parijs zo'n 80 km bedroeg. Die helse rit in onmenselijke omstandigheden ging waarschijnlijk te veel vergen van een president die zijn militaire dienst afkocht en hij ging bovendien waarschijnlijk zijn lunch moeten missen. Soms moet een mens offers maken, vraag dat maar aan al die militairen die gevallen zijn.

 • Serge Surmont

  Lak aan respect, voor elk die hem niet kan steunen.

 • leen hanssens

  Wat komt hij hier dan doen? Totaal geen respect, voor niemand.