Trump breekt eigen presidentieel record met 142 (!) (re)tweets op één dag

EPA
Amerikaans president Donald Trump heeft gisteren een nieuw presidentieel twitterrecord gevestigd. Op de tweede dag van het impeachmentproces in de Senaat postte Trump maar liefst 142 tweets en retweets.

In de Amerikaanse Senaat begonnen de Democraten gisteren met de uiteenzetting van hun redenen voor de afzetting van Trump. De Democraten krijgen drie dagen de tijd om hun argumenten uiteen te zetten. Genoeg reden voor de president om een spervuur aan (re)tweets te posten.

Trump, die gisteren aanwezig was op het Wereld Economisch Forum in Davos, begon zijn woensdagochtend met liefst 41 tweets tussen 12 en 13 uur Amerikaanse tijd. Ook op zijn terugweg naar de VS bleef Trump maar tweets en retweets de wereld insturen. Tegen 16.25 uur had Trump zijn vorige record van 123 Twitter-berichten dat hij ruim een ​​maand geleden vestigde, verbroken. De cijfers zijn afkomstig van Factba.se, een platform dat gegevens over het presidentschap van Trump verzamelt en analyseert.

De overgrote meerderheid van zijn berichten waren retweets van berichten, video’s en afbeeldingen van Republikeinse partijgenoten in het Congres, campagnemedewerkers en hosts van het Trumpgezinde Fox News. Zo viseerde Trump onder andere Democraat Adam Schiff, die optreedt als impeachmentmanager. Trump retweette ook een gefotoshopte afbeelding van zijn medewerker Dan Scavino. Daarop is de president tegen een achtergrond van ontploffingen en het bijschrift ‘Deep State’ (politieke situatie waarbij een organisatie in een land niet onderhevig is aan politieke controle) te zien. Een niet zo subtiele verwijzing naar, alweer, het impeachmentproces.

Niet toevallig had het vorige presidentiële record van Trump ook te maken met de procedure die tegen hem loopt. Op 12 december 2019 stuurde de juridische commissie twee aanklachten tegen de president door naar een plenaire zitting van het Huis van Afgevaardigden. Trump vestigde zijn all time record voor hij president werd, met 161 berichten op 5 januari 2015, volgens Factba.se. Het grootste deel van zijn tweets was die dag gewijd aan zijn realityserie ‘The Apprentice’.
8 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Marc LInden

  hardwerkende president

 • Diane Bernaerts

  Andere presidenten hadden daar geen tijd voor. Wat doét Trump eigenlijk nog anders dan twitteren en tv kijken? O ja: rallies houden.

 • Jef Pauwels

  Was dat niet die president die 7 op 7 ging werken zonder 1 dag verlof te nemen? Ik heb er nog niet veel van gemerkt.

 • ludo scheepmans

  Geen ander werk?

 • Raymond DEDEREN

  Heeft die niets anders te doen,een land besturen bvb.