Trump boort zwarte kandidaat-gouverneur de grond in: “Dief en burgemeester van meest corrupte stad in VS”

Amerikaans president Donald Trump.
Photo News Amerikaans president Donald Trump.
Amerikaans president Donald Trump heeft de Democratische kandidaat voor de post van gouverneur in de staat Florida "een dief" genoemd op Twitter. Hij vergeleek daarbij de zwarte burgemeester van Tallahassee, Andrew Gillum, met de "hoogopgeleide" blanke Ron DeSantis, die voor de Republikeinen opkomt in de zuidoostelijke staat.

De 39-jarige Gillum en de 40-jarige DeSantis staan in de peilingen nek-aan-nek voor de overwinning in de belangrijke staat. Die laatste voert zijn campagne met een duidelijke pro-Trump-boodschap.

"In Florida hebben mensen de keuze tussen een aan Harvard/Yale opgeleide man genaamd Ron DeSantis, die een fantastisch congreslid was en een fantastische gouverneur zal zijn, en een Democraat die een dief is en die burgemeester is van het slecht geleide Tallahassee, naar verluidt een van de meest corrupte steden in het land! ", aldus het staatshoofd. Hij geeft evenwel geen bewijs voor de beschuldigingen.

Gillum reageerde al op Twitter. "Donald Trump jankt omdat hij zwak is", klinkt het. De Democraat roept voorts burgers op om naar de stembus te trekken.

De forse uitspraak van Trump komt er kort na de bompakketten die vorige week naar verscheidene van zijn tegenstanders werden gestuurd. Verschillende Amerikaanse media opperden dat de vaak ongenuanceerde uitlatingen van de president een mogelijke aanleiding vormden voor de aanvallen.

Andrew Gillum.
AFP Andrew Gillum.

Bekijk ook:
17 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Diane Bernaerts

  "Hij geeft evenwel geen bewijs voor de beschuldigingen": dat moeten we télkens lezen bij de beweringen en beschuldigingen van Trump, en vandaag zelfs al twee keer op één dag! Kan die Gillum hem nu niet aanklagen wegens laster?

 • Wesley Gevaert

  Slechtste president ooit. Er is geen competitie op zijn niveau.

 • Peter Bonacasa

  Ronny, elke keer dat je denkt dat hij niet lager kan, komt hij een nog iodiotere uitspraak. Hij is toch in iets de "beste", dat moet ik hem nageven.

 • Gerard Braeckmans

  Trump op zijn best. Schofferen en dan wat komen aaien. Gevaarlijk man.

 • Edmond Dantès

  Trump, die zelf al zijn hele leven belastingen ontduikt en dus steelt van de maatschappij, die zelf al zijn hele leven allerlei ranzige zaakjes laat regelen door een dubieuze advocaat, is de laatste om iemand te mogen beschuldigen van diefstal en corruptie.