Trump blijft Saudische kroonprins Mohammed Bin Salman steunen

Donald Trump tijdens zijn interview met persbureau Reuters.
REUTERS Donald Trump tijdens zijn interview met persbureau Reuters.
De Amerikaanse president Donald Trump staat nog steeds achter de Saudische kroonprins Mohammed bin Salman. Dat zegt hij in een interview met persbureau Reuters. “Hij is de leider van Saudi-Arabië en dat is een waardevolle bondgenoot van ons."

Meerdere senatoren willen dat Trump afstand neemt van Bin Salman, maar dat weigert de president vooralsnog. “Op dit moment sta ik zeker nog achter de kroonprins", aldus Trump.
In hetzelfde interview zegt Trump dat hij niet bang is om afgezet te worden. “Het contact tussen mijn medewerkers en Russen stelde niets voor.”

Zwijggeld

Daarna ging hij in op de rechtszaak die loopt tegen zijn oud-advocaat Michael Cohen, onder meer voor het betalen van zwijggeld aan pornoactrice Stormy Daniels. “Ik vertrouwde erop dat hij wist wat hij deed", zei Trump. Op de vraag of het betaalde geld uit de campagnekas kwam, zei Trump dat dit niet het geval was.

Kort nadat het interview online kwam, bepaalde een rechter dat Daniels Trump 300.000 dollar aan juridische kosten moet betalen voor een rechtszaak over laster, die de president won.
10 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Diane Bernaerts

  “Het contact tussen mijn medewerkers en Russen stelde niets voor": maar hij geeft nu dus wél toe dat er ccontact wàs? En een moordenaar als bondgenoot houden? Het had maar eens een journalist moeten zijn die in opdracht van Iran vermoord was!

 • Ria Van Looy

  schandalig , hij maakt zich hierdoor medeplichtig dus ook strafbaar !

 • Ronny Biesen

  Vooral omdat hij voor 100 miljard wapens gekocht heeft. Zo zie je maar wat een mensenleven waard is en wat Trump voor een persoon is.

 • Antonio Rinaldi

  Hij steunt een moordenaar!!

 • Ludovic De Beuckeleer

  alles voor de olie he Trump.