Trump blijft inzage in belastingpapieren weigeren en stapt naar Hooggerechtshof

Photo News
De Amerikaanse president Donald Trump moet zijn heil zoeken bij het Hooggerechtshof om te voorkomen dat het Huis van Afgevaardigden inzage krijgt in zijn financiën. Gisteren leed de president opnieuw een nederlaag bij het lagere Hof van Beroep in Washington, dat het verzoek van Trump om zijn beroep nog langer te behandelen weigerde.

Vorige maand hield het Hof van Beroep al een uitspraak van een lagere rechtbank in stand. Daarin wordt het Huis van Afgevaardigden dat de financiële gegevens wil inzien in het gelijk gesteld. Trumps advocaat Jay Sekulow zei dat hij de uitspraak gaat aanvechten bij het hooggerechtshof.

Het door de Democraten geleide lagerhuis heeft eerder dit jaar Trumps accountantskantoor Mazars LLP een dagvaarding gestuurd. Daarin wordt gevraagd naar de financiële gegevens van de president over de afgelopen acht jaar. Die zijn volgens het Huis nodig om te bepalen of Trump zich aan de wet heeft gehouden en of de regels moeten worden aangescherpt.

Trump vindt dat er geen gegronde reden is voor de inzage en dat de Democraten alleen maar op zoek zijn naar een politiek instrument om tegen de president te gebruiken, nu en in aanloop naar de verkiezingen van 2020.
16 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Igor Bloemen

  Fons Casteels. Fact check 1 van de 2 rechters is door Trump aangesteld. En het staat inderdaad niet in de wet. Niet nodig doordat gij zichzelf zo verdacht heeft gemaakt en al de getuigenissen en bewijzen in de vorm van officiële documenten die wijzen op verzekeringsfraude, belastingfraude en bankfraude met als doel minder te betalen aan premiums en belastingen en hoge leningen te kunne verkrijgen bij banken door de waarde van zijn eigendommen hoger op te stellen dan ze werkelijk waard zijn.

 • André Gijbels

  De bevolking moest een te weten komen, dat die geen belastingen betaald

 • FRIEDA VAN KEYMEULEN

  Trump zal wel weten [en wij kunnen het alleen vermoeden] waarom hij de inzage kost wat kost wil voorkomen. Hij kan toch geen tijd meer hebben om zich in dienst te stellen voor de welvaart van de VS bevolking. En daar is er ook nog zijn passie voor golf, die neemt ook veel tijd in beslag.

 • guido Bervoets

  En het Hooggerechtshof heeft hij in zijn zak zitten - gerechtigheid en rechtvaardigheid is in de United States of The Trumpster een fabeltje geworden. En een autoritair regime is in opmars. Ik begrijp echt niet dat de gewone Amerikaan de ogen sluit voor wat hun president allemaal uitvreet.

 • Marie Vanakker

  En in het hoog gerechtshof zitten rechters die daar door hem geplaatst zijn . Dat word weer een eerlijk proces .