Trump bijt in video van zich af: “Grootste bedrog in geschiedenis Amerikaanse politiek”

President Donald Trump
AFP President Donald Trump
De Amerikaanse president Donald Trump heeft in een videoboodschap op Twitter flink van zich afgebeten. Hij noemt de controverse rond zijn telefoontje met de Oekraïense president en de daaropvolgende impeachmentprocedure tegen hem “het grootste bedrog uit de geschiedenis van de Amerikaanse politiek”.

“De Democraten willen jullie wapens afpakken en jullie gezondheidszorg. Ze willen jullie stem en vrijheid afnemen en jullie rechters. Ze willen alles afpakken. We kunnen dit niet laten gebeuren. We vechten om het moeras droog te leggen en dat is precies wat ik aan het doen ben”, fulmineert Trump in de videoboodschap aan zijn kiezers.

“De toekomst van ons land staat op het spel, zoals nooit tevoren. Het is allemaal erg simpel. Ze proberen mij tegen te houden omdat ik voor jullie vecht, en dat zal ik nooit laten gebeuren”, betoogt hij verder in het 38 seconden durende filmpje.

Dubieus telefoontje

Trump bevindt zich momenteel in het oog van een storm nadat informatie uitlekte over een dubieus telefoongesprek tussen hem en zijn Oekraïense collega Volodymyr Zelenski. Tijdens dat gesprek probeerde Trump Zelenski onder druk te zetten om een onderzoek te voeren naar voormalig vicepresident Joe Biden en zijn zoon Hunter.

Joe Biden wordt in 2020 mogelijk de Democratische uitdager van Trump bij de presidentsverkiezingen. De Democraten vinden dat de president zijn ambt heeft misbruikt voor eigen politiek gewin en lanceerden daarop de impeachmentprocedure tegen Trump. 

Lees ook: Alle vragen over de afzettingsprocedure tegen Trump: hoe werkt het, wat zijn de beschuldigingen en hoe groot is de kans dat hij echt moet vertrekken?
39 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • ivan de ridder

  Zeer leuk Fons dat je het zo hoog op hebt met Giuliani. En interessant. Benieuwd wat je zal zeggen als blijkt dat Giuliani compleet uit zijn hemd gezet wordt. Iets dat hij tot hiertoe aan de lopende band zelf doet. 'Gesprekken met Oekraïne om Biden's vuile was op te halen? Wij weten van niets.' Nog geen 5 minuten later. 'Maar natuurlijk, ik was erbij, ik heb het zelf geregeld! En ik ben er trots op!'

 • Marc Camp

  Fons, ivm het eerste gedeelte heb je gelijk. Wat betreft de bewijzen daar zal je heel lang op mogen wachten.

 • Fons Casteels

  Natuurlijk verdedigt Trump zich. Wat hadden jullie dan gedacht? Dat Trump zich zonder verweer zou laten afslachten? Nee hoor. Trumps' advocaat zal het circus in het House laten passeren omdat de Democrats daar de meerderheid hebben. Maar uiteindelijk beslist de Senaat, en daar zal Giuliani de bewijzen van fraude op tafel leggen. Beetje bij beetje laat Giulinani al ballonnetjes op. En telkens beseffen de Democrats dat ze Pandora's Doos hebben geopend. Leuk!

 • ivan de ridder

  Rudolf, goed hoor. Belastingen verlagen door je schuldenplafond te doorboren. Het zijn helaas niet de gewone Amerikanen die er het meeste van profiteren maar de grote bedrijven en jawel hoor zijn rijke vriendjes. Of hoe je door wat habbekrats te geven aan de midden/laagste klasse wegkomt met fiscale cadeaus.

 • Peter Bonacasa

  De Trumpfans zijn de wanhoop nabij, zoveel is duidelijk. Nadat Trump en Gulliani hebben bevestigd dat er weldegelijk quid pro quo was, blijven ze roepen dat dit niet zo is. Ze spreken over een transcript, terwijl het een memo was, waar dan nog duidelijk in staat dat er sprake is van het proberen onderuit halen van een politieke tegenstander. Strafbaar dus, net zoals het intimideren van een getuige en het oproepen tot een burgeroorlog, zoals hij nu doet.