Trump bezoekt Pearl Harbor-memorial

AFP
De Amerikaanse president Donald Trump heeft, bij een eerste tussenstop op zijn Aziëreis, een bezoek gebracht aan het USS Arizona Memorial in Pearl Harbor op Hawaï.

Trump en zijn vrouw Melania legden een krans aan het monument en gooiden witte bloemblaadjes in het water. Met de ceremonie werden de Amerikaanse gesneuvelden van de Japanse aanval op 7 december 1941 -die de VS betrokken bij de tweede wereldoorlog- herdacht.

De president bracht ook een bezoek aan de Amerikaanse marinetroepen die in het gebied geïnstalleerd zijn.

De Aziëreis van Trump duurt elf dagen, waarbij hij vijf landen bezoekt: Japan, Zuid-Korea, China, Vietnam en de Filipijnen. 

REUTERS
REUTERS
REUTERS4 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Gerry Cle

  En dat allemaal zonder iemand te beledigen. Ongelooflijk.

 • Daniël Gyssens

  Ik verwacht dat Trump binnen de komende weken een oorlog ontketend.

 • Bjorn Goossens

  Zou trump wel weten wat daar gebeurt is

 • Frits Vandenberge

  Ik stond op die memorial boven op dat gezonken schip op Hawaï. Dan wordt je toch even stil. Ik was ook in die kamer in Jalta, Oekraïne waar het einde van de tweede wereldoorlog getekend werd door Roosevelt, Churchill en Stalin. Beklijvend. Zo ook met onze oorlogskerkhoven. Dan dringt het diep tot je door hoeveel gruwel er op de wereld is. De wereldleiders zullen het nooit toegeven. Te veel economische belangen.