Trump bezoekt deze week nog de grens tussen VS en Mexico

De grens in Tijuana wordt streng bewaakt door militairen.
AFP De grens in Tijuana wordt streng bewaakt door militairen.
De Amerikaanse president Donald Trump gaat donderdag naar het grensgebied met Mexico. Dat kondigde de woordvoerster van het Witte Huis, Sarah Sanders, op Twitter aan. Trump wil er praten met de troepen, die zich bezighouden met de grensbewaking en de humanitaire crisis aan de grens. Bovendien plant de president de situatie aan de grens morgen in een televisietoespraak aan de natie toe te lichten. Meer details volgen, aldus Sanders. 

De plaats en tijdstip van zijn bezoek van donderdag zijn nog niet duidelijk. Wel laat de president zelf weten dat hij de crisis op voorhand zal toelichten op nationale televisie. De speech staat morgenavond gepland om 21 uur (3 uur Belgische tijd), schrijft hij op Twitter. 

Shutdown

Trump kondigde eerder al aan dat hij in januari de grens wilde bezoeken om zich daar een beeld te vormen van de situatie. Zijn eis voor bijna vijf miljard euro voor de bouw van een muur aan de grens met Mexico staat centraal in de bittere strijd rond de begroting tussen Republikein Trump en de Democraten, die tot een gedeeltelijke shutdown of stopzetting van de regeringszaken in de VS hebben geleid. 

Al meer dan twee weken moeten honderdduizenden regeringsmedewerkers zonder betaling werken of gedwongen verlof nemen, omdat voor een aantal ministeries voorlopig geen budget is afgesproken. Zowat een kwart van het regeringsapparaat is getroffen. De Democraten in het Amerikaans Congres willen geen gevolg geven aan Trumps eis voor een grensmuur. 
4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • isabel da silva

  Hij gaat alvast de eerste steen leggen . Een goed begin is veel waard .

 • Guido VandenBerg

  Hij gaat de Mexicanen ter plaatse 5 miljard vragen om de muur te betalen, hij had dat beloofd aan zijn landgenoten.

 • Edmond Dantès

  Gaat hij zelf beginnen metselen?

 • Jeroen Gaerdelen

  Misschien kunnen ze hem meteen aan de juiste kant zetten?