Trump beweert dat Iran aanslagen plande op vier Amerikaanse ambassades

Photo News
Volgens president Donald Trump schakelden de VS de Iraanse generaal Qassem Soleimani vorige week uit omdat Iran een aanslag plande op vier Amerikaanse ambassades. Dat vertelde hij tijdens een interview voor de conservatieve nieuwszender Fox News dat vanavond (lokale tijd) wordt uitgezonden.

“We zullen je vertellen dat het waarschijnlijk de ambassade in Bagdad ging zijn”, aldus Trump in een clipje van het interview op Fox News. “Ik kan onthullen dat ik geloof dat het vier ambassades zouden zijn”, vertelde hij aan presentatrice Laura Ingraham.

Het exclusieve interview met de president wordt vanavond om 22 uur lokale tijd (zaterdagochtend 4 uur in België) uitgezonden in ‘The Ingraham Angle’ op Fox News.

De vraag blijft waarom Trump pas verscheidene dagen na de dood van Soleimani met dat nieuws naar buiten komt. De Amerikaanse president kreeg de voorbije dagen uitgebreide kritiek uit zowel binnen- als buitenland: veel mensen zien de droneaanval als een oorlogsverklaring van de VS aan Iran. Vanuit de Trump-administratie klonk het de voorbije dagen echter steevast dat de reden voor de aanval geheim was.
10 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • DIRK VAN BRUSSEL

  Trump zegt ! Wie gelooft die man nog. In het zelfde bedje ziek als Poetin ! Voor hen is de waarheid zeggen als vloeken in de kerk !

 • André Gijbels

  En de wapenindustrie draait op volle toeren in de VS, heeft hij toch gelijk gekregen,heeft jobs gecreëerd.....

 • Guido Pintens

  en maar excuses zoeken voor hun ongeoorloofde aanval. Binnen een paar dagen worden het dubbel zoveel ambassades die *zouden* aangevallen worden. De aanval van Trump en Co was compleet buiten proportie, en nu maar vanalles verzinnen om het goed te praten

 • Pierre Van Haute

  De molen is terug aangezwengeld.

 • Carin Desmet

  Wie geloof u nog of Amerika die overal oorlog voeren valse berichten geven voor hun wapenindustrie en macht over olie...