Trump beschuldigt Democraten die niet applaudisseerden tijdens State of the Union van verraad

Donald Trump houdt een toespraak in Virginia.
Photo News Donald Trump houdt een toespraak in Virginia.
De Amerikaanse president Donald Trump heeft vandaag forse kritiek geuit op Democraten die volgens hem niet enthousiast genoeg reageerden tijdens zijn State of the Union van vorige week. "Kunnen we dat verraad noemen? Waarom niet? Ik bedoel, het leek er zeker niet op alsof ze van veel van ons land houden", aldus het staatshoofd tijdens een speech na een bezoek aan een bedrijf in de staat Ohio. Een woordvoerder van het Witte Huis verklaarde achteraf dat de uitspraak slechts een grapje was.

"Heeft iemand toevallig mijn State of the Union-toespraak gezien", vroeg de president zich plots af tijdens zijn warrige discours. "Ik zei dat we de laagste werkloosheidsgraad onder zwarten in de geschiedenis van ons land hebben. Het was alsof... Het was een spel. Je weet wel, ze spelen spelletjes. Ze werden opgedragen om geen enkele gezichtsbeweging te maken. En ik praat over de laagste werkloosheidsgraad onder de Latijns-Amerikanen in de geschiedenis van ons land. Dat zeg ik niet, maar wel de grafieken en de peilingen. Doodse stilte, zelfs geen glimlach."

Het Congres tijdens de State of the Union van Donald Trump. Links blijven mensen zitten, terwijl rechts vrijwel iedereen rechtstaat.
Photo News Het Congres tijdens de State of the Union van Donald Trump. Links blijven mensen zitten, terwijl rechts vrijwel iedereen rechtstaat.

"On-Amerikaans"

Volgens de president zien de Democraten nog liever "dat Trump het slecht doet, dan dat het land het goed doet". "Dat is wat het betekent. Het is erg egoïstisch", luidde het. Trump vermeed naar eigen zeggen om naar het Democratische deel van het verzamelde Congres te kijken, omdat van daaruit "slechte energie" kwam. De reactie van de Democraten op positief nieuws was volgens Trump dan ook "on-Amerikaans".

Een woordvoerder van het Witte Huis verklaarde later aan NBC dat Trumps uitspraak als 'tongue in cheeck' was bedoeld, ironisch dus.

Het Congres tijdens de State of the Union van Donald Trump.
Photo News Het Congres tijdens de State of the Union van Donald Trump.7 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Edmond Dantès

  De echte reactie op zijn SOTU verklaring is vorige vrijdag, gisteren en vandaag volop bezig in Wall Street. De beurs maakt een einde aan het Obama effect, en het Trump debacle begint. Na de ontelbare mislukkingen en faillissementen van zijn eigen firma's, is het nu de beurt aan de pensioenfondsen van de hardwerkende Amerikaanse burgers.

 • eno de strandzanger

  Wat een grappenmaker.

 • Els Michiels

  Donald, ze houden wel van hun land maar niet van jou.

 • francois verbelen

  hij heeft gelijk

 • DIRK VAN BRUSSEL

  Begint zo wat dezelfde trekjes te krijgen als die Noord Koreaanse potentaat. Lachen als de president lacht, huilen als de president huilt.