Trump beschuldigt China van “massamoord”

Photo News
De Amerikaanse president Donald Trump heeft op Twitter hard uitgehaald in de richting van China. Hij beschuldigt Peking van "een wereldwijde massamoord" vanwege de uitbraak van het coronavirus.

In een ochtendtweet heeft Trump het over een "mafkees in China" die een verklaring zou hebben uitgegeven waarin volgens hem staat dat "iedereen behalve China" schuldig is voor het virus. Wie Trump precies bedoelt met mafkees is onduidelijk. Volgens de Amerikaanse president is het "incompetente China" verantwoordelijk voor alle doden die het coronavirus heeft veroorzaakt.

In het begin van de corona-uitbraak heeft Trump de ernst van het virus een tijd gebagatelliseerd. Toen gaf hij aan dat China de uitbraak aan het indammen was. Later veranderde hij van standpunt en legde hij de verantwoordelijkheid voor de pandemie bij China. Volgens het Witte Huis is het virus mogelijk ontstaan in een laboratorium in de Chinese miljoenenstad Wuhan, maar daar is tot nog toe geen bewijs voor.

Gisteren stelde China dat de Verenigde Staten “de schuld proberen af te schuiven voor hun eigen falende aanpak van de coronacrisis”. Het is “een misrekening om China te gebruiken om de eigen verantwoordelijkheid te ontlopen”, zei de woordvoerder van het Chinese ministerie van Buitenlandse Zaken, Zhao Lijian.

Lees ook: 

Hoe China de waarheid over het coronavirus verborgen hield (+)

Het is niet allemaal Trumps schuld: de drie kampen in het Witte Huis die coronabeleid tot een chaos maakten (+)
35 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • paola nerozzi

  Nee het is zijn eigen schuld dat zijn land met zoveel doden zit want voor hem moest niks dicht gaan ,dus stop ermee anderen de schuld te geven terwijl hijzelf niet in staat is zijn land te regeren

 • Ronny Verdoodt

  Iedereen die hier kritiek geeft op China heeft nooit een voet in China gezet of gewoond. Niemand verstaat ook wat het land betekent in beleid en vooruitgang maar jullie maken enkel een veronderstelling vanuit je afkeer voor het communisme en het streng standpuntpunt dat China inneemt op sommige zaken. Al jullie reacties zijn gevoed door media over hoe slecht China is en hoe goed het Westen is. Zie mijn commentaar dan maar als propaganda wat zoveel gezegd wordt als iemand goed spreekt over China

 • Michel De Winter

  Toch prachtig zo een super brein en man met zo een kennis President USA

 • Alfons Vanacker

  Dagelijks beschuldigingen uiten zonder een hard bewijs. Vertel leugens en herhaal het dagelijks en de onwetende massa zal het als echt aannemen.

 • WILFRIED BRACKE

  Chinezen zullen inderdaad nooit toegeven maar dit is 1 feit. Het andere feit is dat Trump het te lang onderschat heeft en nochtans tijd genoeg had na de uitbraak in Italie Spanje en de rest van Europa. Het systeem in de VS faalt. Dat is duidelijk maar de Chinezen zijn de oorzaak van deze ellende.