Trump bereid om te spreken met Noord-Korea: "Maar enkel op het gepaste moment"

REUTERS
Donald Trump is bereid om directe gesprekken op te starten tussen de VS en Noord-Korea. "Maar dan wel op het gepaste moment, onder de juiste omstandigheden", klinkt het. De Amerikaanse president zei dat tijdens een telefoongesprek met zijn Zuid-Koreaanse ambtgenoot.

Moon Jae-in bracht Trump dan weer op de hoogte van de gesprekken gisteren tussen Seoel en Pyongyang. Volgens het Witte Huis bedankte Jae-in de Amerikaanse president voor zijn "invloedrijk leiderschap, waardoor de gesprekken mogelijk gemaakt werden".

Eerder had Moon Jae-in ook laten verstaan dat hij "onder de juiste voorwaarden" bereid was om de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un te ontmoeten. Al temperde hij ook meteen voor te hooggespannen verwachtingen. "We zijn een dialoog begonnen, maar we hebben nog niet gepraat over de nucleaire kwestie", klonk het op zijn nieuwjaarspersconferentie in Seoel. "We moeten niet te snel tevreden zijn."

Spelen
Noord- en Zuid-Korea praatten gisteren over samenwerking voor een succesvolle organisatie van de Olympische Winterspelen in het Zuid-Koreaanse Pyeongchang. Ze raakten het ook eens om militaire gesprekken op te starten waarin gepraat zou worden over maatregelen om het wederzijds vertrouwen te bevorderen.

Noord-Korea zal onder meer een delegatie van hooggeplaatsten en atleten sturen naar de Spelen. Die vinden plaats van 9 tot 25 februari.
7 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Centzon Totochtin

  Het gaat hem niet lukken in Korea, ik geef ze nog enkele maanden media, maximum een dik jaar voor het Iran dan maar wordt. Daar sturen ze ondertussen ook al een hele tijd op aan, maar Rusland ligt daar in de weg net als China in NK. Maar de Saoudi's, Israel zijn mee. Vraag is dan wat Turkije gaat doen. Oorlog komt er toch. Amerika moet draaien.

 • Tom Stils

  DIe blijft maar koud en warm blazen

 • Recardo Fratali

  Niet bekwaam voor gespreken te voeren met N-Korea pipo

 • ingrit seghers

  hoe ? k lees hier juist vanboven dat hij een bloedneusaanval overweegt ? !?

 • Diane Bernaerts

  "Volgens het Witte Huis bedankte Jae-in de Amerikaanse president voor zijn “invloedrijk leiderschap": is dit dan leugen nr. 2001? Tenzij die natuurlijk ook al door heeft dat je àlles van Trump gedaan krijgt als je hem genoeg stroop rond de mond smeert.