Trump benoemt waarnemend inlichtingenchef

De Amerikaanse president Donald Trump en zijn vrouw Melania, kort voor vertrek, dinsdag, naar Dayton en El Paso, nadat in die steden afgelopen weekend twee schietpartijen met in totaal tientallen doden plaatsvonden.
AP De Amerikaanse president Donald Trump en zijn vrouw Melania, kort voor vertrek, dinsdag, naar Dayton en El Paso, nadat in die steden afgelopen weekend twee schietpartijen met in totaal tientallen doden plaatsvonden.
Joseph Maguire, directeur van het Amerikaanse Centrum voor Terreurbestrijding, wordt tijdelijk de nieuwe inlichtingenchef van de VS. President Donald Trump heeft dat donderdag bekendgemaakt. Dan Coats, de huidige inlichtingenchef, vertrekt op 15 augustus.

Vlak voor Trump de naam van Maguire via Twitter bekendmaakte als waarnemend Director of National Intelligence, liet hij ook weten dat de huidige adjunct-directeur van de dienst, Sue Gordon, tegelijk met Coats vertrekt. Zij zou normaal gesproken diens tijdelijk opvolger zijn, maar het Witte Huis heeft de voorkeur gegeven aan een kandidaat van buiten de gangbare opvolgingslijn.

De inlichtingenchef heeft een belangrijke coördinerende rol binnen de Amerikaanse inlichtingengemeenschap, die bestaat uit zeventien diensten. De president schoof eerder het Republikeinse congreslid John Ratcliffe naar voren als toekomstige directeur, maar die trok zich terug nadat er forse kritiek kwam op zijn gebrek aan ervaring en twijfels ontstonden over zijn geschiktheid.

Joseph Maguire, de door president Trump beoogde nieuwe inlichtingenchef van de VS.
AP Joseph Maguire, de door president Trump beoogde nieuwe inlichtingenchef van de VS.3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • FRIEDA VAN KEYMEULEN

    Het wordt blijkbaar steeds moeilijker om kandidaten voor voor de Trump-Schietstoelen te vinden.

  • MICHELINE GEVERS

    Nog even en hij heeft overal zijn pion staan.

  • Edmond Dillien

    De hoeveelste is dat al die zijn kat stuurt naar die o zo goeie president.