Trump belooft 'op het gepaste moment' steun aan Iraniërs

De Amerikaanse president heeft gezegd dat de Iraniërs zich aan Amerikaanse steun mogen verwachten.
AP De Amerikaanse president heeft gezegd dat de Iraniërs zich aan Amerikaanse steun mogen verwachten.
De Verenigde Staten zullen het Iraanse volk 'op het gepaste moment' ondersteunen. Dat heeft de Amerikaanse president Donald Trump vandaag getwitterd. Hoe die steun er zal uitzien en wanneer die er komt, liet Trump in het midden.

De VS-president betuigde ook zijn "enorme respect" met de Iraniërs. Dat Iraanse volk probeert zijn 'corrupte regering' af te zetten, aldus Trump. In Iran is er al dagenlang protest tegen de regering en de economische moeilijkheden waarmee het land worstelt. Het regime organiseerde vandaag in een reactie eigen betogingen in verschillende steden. Volgens de staatszender Irib kwamen tienduizenden mensen op straat om hun steun te betuigen aan de huidige regering.

Het protest in Iran heeft al aan 21 mensen het leven gekost. Honderden anderen werden opgepakt.

Sinds het begin van het protest laat president Trump niet na het Iraanse regime onder vuur te nemen. Maandag nog luidde het dat het tijd is voor 'verandering' in het land en dat het Iraanse volk 'honger' heeft naar 'vrijheid'. 

Deze Iraanse vrouwen steunen hun regering tijdens een betoging in Ahvaz.
AP Deze Iraanse vrouwen steunen hun regering tijdens een betoging in Ahvaz.
Protest aan de universiteit van Tehran.
AFP Protest aan de universiteit van Tehran.2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Diane Bernaerts

    "Hoe die steun er zal uitzien en wanneer die er komt, liet Trump in het midden": hoe dikwijls hebben we dàt al moeten lezen? "Hij gaf geen verduidelijking", "hij liet het in het midden", "hij gaf geen bewijs", etc.

  • Paul De Mol

    Lees: wij gaan nog meer onrust stoken. CIA en de bende van Soros hebben er ruim ervaring mee. En de Mossad zal een handje toesteken.