Trump belooft dat bondgenoten niet meer zullen profiteren van de VS: “Dat wordt geregeld”

Photo News
"Onze bondgenoten zullen niet meer van de Verenigde Staten profiteren." Dat deelde de Amerikaanse president Donald Trump op Twitter. Trump doelde daarmee op de kritiek op zijn beslissing om de Amerikaanse troepen terug te trekken uit Syrië. Onder meer zijn minister van Defensie Jim Mattis vertrekt uit onvrede met het beleid van Trump.

"Aan de enkele senatoren die denken dat ik niet graag geallieerd ben aan andere landen, ze hebben het fout, ik heb dat wél graag", zo tweette Trump. "Waar ik niet van hou, is wanneer een aantal van die landen profiteren van hun vriendschap met de Verenigde Staten, hetzij voor militaire bescherming of voor de handel", zo klonk het nog.

"Generaal Mattis zag dat niet als een probleem. Ik wel, en dat wordt geregeld." Trump maakte zondag bekend dat Patrick Shanahan vanaf 1 januari defensieminister ad interim wordt. Op die manier stuurt hij
Mattis twee maanden eerder dan gepland de laan uit. Shanahan was viceminister onder Mattis.

Deze week wordt trouwens een Amerikaanse militaire delegatie verwacht in Turkije om er te praten over de Amerikaanse terugtrekking uit Syrië. Dat heeft de woordvoerder van de Turkse president Erdogan laten weten.
41 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Jos Spriet-Dewaele

  Ja wie heeft oorlogen uitgelokt toch wel de amerikanen. Komt goed uit voor hun wapenindustrie. En wat die zuurkool betreft zijn we nu beter af met Merkel ?

 • Michel Van Limbergen

  Als er al iemand van de bondenoten profiteert dan ben jij het Trump Als ze niet zo achter je moesten aanlopen dan zou je wel anders piepen

 • rudy liessens

  Europa heeft ze niet gevraagd afganistan,irak en siere binnen te vallen daar hebben ze zelf voor gekozen en nu zijn ze aan janken

 • lucien lemahieu

  ni erg. Iran zal de amerikanen wel vervangen. maar dat zien E en N niet zitten.

 • Jean Huysmans

  De enige onbetrouwbare bondgenoten zijn de EU-landen. Zij komen nooit hun aangegane akkoorden na. Zelfs de rechtspraak wordt in de EU-landen aangepast aan ras en nationaliteit en rijkdom van de beschuldigde(n).