Trump beledigt er weer op los: "Ze bloedde uit haar ogen en haar... 'wherever'"

GETTY
Een nieuwe dag, een nieuwe rel rond de Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump. Maar nadat hij een journaliste fors beledigde, is Trump niet langer welkom op een Republikeins evenement in Atlanta.

Aanleiding is een uitspraak van Trump over Megyn Kelly, de journaliste van Fox News, die eerder deze week het tv-debat met tien Republikeinse presidentskandidaten modereerde. Trump werd door Kelly onder meer aan de tand gevoeld over zijn vrouwonvriendelijke uitspraken.

Na afloop haalde Trump op CNN uit naar Kelly. Hij bestempelde haar als een "lichtgewicht" en zei verder: "Er kwam bloed uit haar ogen en uit haar ... wherever".

Die uitspraak is ook bij een aantal Republikeinen in het verkeerde keelgat geschoten. Zoals onder meer bij de organisatoren van de Redstate Gathering, een conservatief evenement in Atlanta waar Trump van de partij zou zijn, net als onder meer Jeb Bush, Chris Christie, Ted Cruz en Mike Huckabee. Maar organisator Erick Erickson schrapt Trump nu van de lijst genodigden.

"Ik heb geprobeerd om Donald Trump een zo groot mogelijk forum te geven voor zijn campagne", zegt Erickson. "Hij is geen professioneel politicus en hij staat bekend voor zijn uitgesproken meningen. (...) Maar er zijn grenzen die zelfs niet-professionele politici en mensen met een uitgesproken mening niet mogen overschrijden', aldus Erickson. Volgens Erickson is Trump met zijn uitspraken over Kelly "een brug te ver gegaan" en heeft hij de grenzen van de welvoeglijkheid overschreden.

Erickson heeft de vrijgekomen plaats aangeboden aan... Megyn Kelly.

De moderatoren van het debat (L-R): Chris Wallace, Megyn Kelly en Brett Baier.
REUTERS De moderatoren van het debat (L-R): Chris Wallace, Megyn Kelly en Brett Baier.
AP