Trump "bedankt" voor titel 'persoon van het jaar', Time ontkent dat president kans maakt

Photo News
Het Amerikaanse magazine Time heeft Donald Trump vrijdag gebeld om te zeggen dat hij "waarschijnlijk" voor het tweede jaar op rij verkozen zou worden tot persoon van het jaar. Dat beweert de Amerikaanse president zelf op Twitter, waarbij het het woord "waarschijnlijk" met drukletters schreef. Trump moest toezeggen op een interview en een fotoshoot, maar bedankte. Time spreekt ondertussen met klem tegen dat de president opnieuw kans maakt op de titel.

"Ik zei dat het waarschijnlijk niet goed is en heb er afstand van gedaan. Toch bedankt!", schreef Trump. "De president heeft het mis over hoe we de Persoon van het Jaar kiezen," reageert Time in een tweet. Tot de publicatie van de uitslag op 6 december zegt het tijdschrift geen commentaar te leveren op de keuze.

"Total BS" (volslagen bullshit), twittert Alan Murray, een van de hoogste bazen bij Time. "Wonderbaarlijk. Hier zit geen greintje waarheid in", reageert Murray.

Vorig jaar zette Time Trump al op de cover als 'Persoon van het jaar'. Toen noemde het blad hem 'president van de verdeelde staten van Amerika'. Toch noemde Trump de titel een grote eer. "Dit betekent heel veel," reageerde hij.

Achteraf liet Trump tijdens een interview met NBC wel verstaan dat hij de beschrijving 'president van de verdeelde staten van Amerika' niet terecht vond. "Ik heb de mensen niet verdeeld," zei hij toen, "we gaan weer een land hebben dat er weer bovenop komt."

Rechtzetting

Als Trumps bewering klopt, zou het voor hem nochtans de uitgelezen kans zijn om nog eens écht op de cover van Time te staan. In juni bracht The Washington Post immers nog aan het licht dat in minstens vijf golfclubs van Trump een nepcover van Time aan de wand hing met een foto van de president. "Donald Trump: The 'Apprentice' is een televisiehit" stond er in de headline. En ook nog: "TRUMP WINT OP ALLE FRONTEN... ZELFS TV!" 

Maar de cover, gedateerd 1 maart 2009, is fake. Op die dag verscheen er helemaal geen Time en Trump was het hele jaar lang nergens op de cover van het blad te bespeuren. De echte Time van die week verscheen pas op 2 maart, met Kate Winslet op de cover.

"Hoe is het mogelijk dat Trump - die in zijn hele campagne en tijdens een groot deel van zijn presidentschap de media ervan beschuldigde 'nepnieuws' te maken - zijn bezittingen decoreerde met een duidelijk voorbeeld van nepjournalistiek," vroeg de krant zich toen af.

Trump op de cover van Time in 2016.
AFP Trump op de cover van Time in 2016.31 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Diane Bernaerts

  En dan durft die vent iets zeggen over "fake news": hij is er zelf de bedenker van! En hij neemt zijn wensen voor werkelijkheid! Hoogmoed en narcisme tot en met!

 • HUBERT VANHOVE

  hoogmoedswaanzin is het juiste woord

 • Fons Casteels

  Ik zou eerder "de Russen" man van het jaar maken. Al sedert 9 november 2016 beheersen die mannen elke dag het politiek nieuws. Alle linkse main stream media zijn ervan overtuigd dat ze de Amerikaanse verkiezingen hebben beïnvloed, maar na meer dan een jaar is er nog geen enkel bewijs gevonden, en zijn "de Russen" nog niet eens geïdentificeerd.

 • willy cornille

  De enige die de waarheid spreekt is Donald Trump, volgens Donald Trump toch. Al de rest is " FAKE NEWS" volgens die zelfde Donald Trump.

 • Charel Jansens

  Zegt nog maar eens genoeg wat voor persoon hij is of denkt te zijn