Trump: “Als ik naar Bolton geluisterd had zouden we nu al in de Zesde Wereldoorlog zitten”

John Bolton en Donald Trump.
AFP John Bolton en Donald Trump.
De Amerikaanse president Donald Trump heeft zijn woede tegen zijn voormalige veiligheidsadviseur John Bolton gekoeld op Twitter. "Als ik naar hem geluisterd had, zouden we nu al in de Zesde Wereldoorlog zitten”, klonk het onder meer. De uithaal komt er nadat de ‘New York Times’ enkele fragmenten publiceerde over een aanstaand boek van Bolton. En daarin wordt Trump niet van zijn mooiste kant beschreven.

Volgens Bolton heeft Trump hem in augustus gezegd dat hij alle militaire hulp aan Oekraïne wilde stopzetten totdat het land een onderzoek zou instellen naar de activiteiten van zijn politieke rivaal Joe Biden en diens zoon Hunter. Bolton gaat daarmee in tegen de verdediging van Trump. Die zegt dat het stopzetten van de hulp en het verzoek om een onderzoek te starten naar Biden losstaan van elkaar.

Trump reageerde op Twitter. "Als ik naar hem had geluisterd, was de Zesde Wereldoorlog nu al bezig", stond er te lezen. Het boek noemde hij "smerig en onwaar.”

Gegeerd wild
Bolton liet eerder weten dat hij zal getuigen in het impeachmentproces tegen de president, als hij daarvoor een dagvaarding krijgt. De Democraten wilden sowieso al Bolton oproepen als getuige. Maar na de bom die hij liet ontploffen, is Bolton nog meer gegeerd wild.

De president reageerde vorige nacht ook al op Twitter. "Ik heb John Bolton NOOIT verteld dat het stopzetten van de hulp gelinkt was aan mijn verzoek om een onderzoek in te stellen naar Democraten. Als John Bolton dit zegt, dan is het alleen maar om het boek te verkopen.”
6 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Christine Laevers

  Het gemiddelde IQ van de Amerikaanse burger daalt en daalt en daalt. Als Trump opnieuw verkozen wordt, gaat er een enorm elan komen na de vier jaren 'kleutergedoe', en hopelijk zonder zware gevolgen. Een ware renaissance!

 • Jacques-Philippe Leclerc

  Vers van de Press. Dit gaat er gebeuren komende vrijdag: Trump de Duivel wordt volledig vrijgesproken en onschuldig verklaard in alles.

 • Karel Rutjens

  De 6de? Amai, heb er een paar gemist in de geschiedenislessen. Clown!!!

 • DIRK RASSCHAERT

  Zijn daar dan geen bewijzen van ? Kan hij ze ook op tafel leggen !

 • Diane Bernaerts

  En wéér het bekende scenario: plots is er niets goeds meer aan een medewerker die hij eerst heeft opgehemeld. Het kan toch echt geen toeval meer zijn dat al zoveel van zijn medewerkers, die hij notabene allemaal zelf had uitgekozen, zijn opgestapt of ontslagen, in de gevangenis zitten, of een boek over hun ervaringen met Trump hebben geschreven? Over vorige presidenten heeft nooit ook maar één medewerker een boek geschreven.