Trump afwezig op begrafenis Barbara Bush “uit respect voor de familie”

De Amerikaanse president Donald Trump zal zijn vrouw Melania niet vergezellen naar de begrafenis van de voormalige first lady Barbara Bush die zaterdag plaatsvindt.
EPA De Amerikaanse president Donald Trump zal zijn vrouw Melania niet vergezellen naar de begrafenis van de voormalige first lady Barbara Bush die zaterdag plaatsvindt.
De Amerikaanse president Donald Trump zal zijn vrouw Melania niet vergezellen naar de begrafenis van de voormalige first lady Barbara Bush die zaterdag plaatsvindt.

Het Witte Huis liet vandaag weten dat Trump niet aanwezig zal zijn om “disrupties wegens de extra beveiliging te vermijden en uit respect voor de familie Bush en hun vrienden”.

Trump botste regelmatig met de familie Bush tijdens zijn presidentscampagne in 2016, die hij afschilderde als ‘status-quo figuren’. Bush’ zoon Jeb trok zich terug uit de race om de Republikeinse presidentsnominatie nadat hij met Trump werd geconfronteerd. Barbara Bush, decennialang samen met haar gezin het boegbeeld van de Republikeinen, was op z'n zachtst gezegd geen fan van Trump, een voormalige Democraat.

Niet uitzonderlijk

Het is niet uitzonderlijk dat een president de begrafenis van een voormalige first lady mist. De laatste keer dat een zittende president bij de begrafenis van een voormalige first lady was, was in 1962 toen president John F. Kennedy aanwezig was op de uitvaart van Eleanor Roosevelt. President Obama was niet bij de begrafenissen van Nancy Reagan in 2016 en Betty Ford in 2011. Michelle Obama en de andere voormalige first ladies Hillary Clinton en Rosalynn Carter waren toen wel aanwezig.

Sinds de bekendmaking van het overlijden van ‘oma van de natie’ Barbara Bush, hangt de vlag boven het Witte Huis halfstok, net als de vlaggen bij Trumps resort in Mar-A-Lago in Florida. Barbara Bush was de vrouw en de moeder van twee Amerikaanse presidenten: George H. W. Bush en George .W. Bush. Ze werd 92 jaar.

De vlag hangt halfstok in Trumps resort in Mar-A-Lago in Florida.
AFP De vlag hangt halfstok in Trumps resort in Mar-A-Lago in Florida.8 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Bernaerts Diane

  Trump is wel begonnen met Jeb Bush te beledigen en uit te schelden!

 • eddie deleener

  Waarom zou hij? Heel die familie heeft niks anders gedaan dan Trump uit te schelden!

 • Vic Smeets

  Steve vd veken wat hebben de democraten met dit republikeins onderonsje te maken????

 • johan wethouder

  als je het artikel goed leest zal je merken dat het niet de gewoonte is dat een zittende president naar een begrafenis gaat van een ex first lady, obama was ook niet aanwezig bij de begrafenis van de ex first lady reagang en betty ford. weeral nep nieuws door de media.

 • Mark De Vos

  Durven ze hier de woorden "niet welkom" niet schrijven of wat?!