Trump: “Afschaffing van burgerrechten is één van Amerika’s grootste verwezenlijkingen”

President Trump tijdens het National Prayer Breakfast.
AFP President Trump tijdens het National Prayer Breakfast.
Iedereen verspreekt zich wel eens, maar Donald Trump lijkt een patent op lapsussen te hebben. De Amerikaanse president bestond het tijdens het nationale gebedsontbijt te verklaren dat één van Amerika’s grootste verwezenlijkingen “de afschaffing van burgerrechten” was.

“Sinds de oprichting van onze natie, werden veel van onze grootste verwezenlijkingen, van het verwerven van onafhankelijkheid tot de afschaffing van de burgerrecten en het vrouwenstemrecht geleid door mensen die geloofden en zijn ze ontsproten uit het gebed”, zei Trump gisteren. “Als we onze harten openstellen voor het geloof, vullen we ons hart met liefde.” 

De jaarlijkse gebedsbijeenkomst werd bijgewoond door kabinetsleden en congresleden, waaronder ook parlementsvoorzitter Nancy Pelosi. Eén van de sprekers was dominee Michael Curry, die het wereldnieuws haalde met zijn vurig sermoen over de kracht van de liefde tijdens het huwelijk van de Britse prins Harry en de Amerikaanse Meghan Markle.

Eerder deze week trok Trump fel van leer tegen laattijdige abortussen tijdens zijn jaarlijkse State of the Union. Daarmee vuurde hij zijn evangelisch gezinde kiezers aan, zijn meest loyale aanhangers die van vitaal belang zullen zijn bij de presidentsverkiezingen volgend jaar.
4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • JEAN-PIERRE RIBOT

  3de Generatie die vaak de boel belazerd. Trump is de 3de Trump-generatie in Amerika.

 • Peter Bonacasa

  Het zal wel weer een grapje zijn volgens zijn volgelingen. Deze man is totaal het noorden kwijt. Reagan kon tijdens zijn bewind zijn opkomende Alzheimer nog verbergen door de steun van en luisteren naar zijn raadgevers. Trump daarentegen.

 • Andy Verachtert

  Trumps grootste verwezelijking is het aankaarten van "Fake News". Het inzicht dat media manipuleren in het belang van belangengroepen.

 • chris delanghe

  Dat is mogelijks een verspreking maar dat is wel waar de VN op termijn naar toe wil. Beetje bij beetje worden we met z'n allen in dat verdomhoekje gedrumd als de nieuwe schuldslaven zonder rechten... of vinden we met z'n allen dat onze rechten ten allen tijde gerespecteerd worden??? onder het mom van onze veiligheid worden onze rechten stukje bij beetje uitgehold.