Trump-adviseur Kellyanne Conway: "Ook ik had een #MeToo-moment"

FILE PHOTO: White House counsellor Kellyanne Conway takes part in a forum called Generation Next at the Eisenhower Executive Office Building in Washington, U.S., March 22, 2018. REUTERS/Leah Millis/File Photo
REUTERS FILE PHOTO: White House counsellor Kellyanne Conway takes part in a forum called Generation Next at the Eisenhower Executive Office Building in Washington, U.S., March 22, 2018. REUTERS/Leah Millis/File Photo
Kellyanne Conway, adviseur van president Trump, heeft gezegd dat ze slachtoffer is geworden van seksueel geweld. De vrouw deed de uitspraak in het CNN-programma ‘State of the Union’ waar ze aanwezig was om te discussiëren over de aantijgingen tegen kandidaat-opperrechter Brett Kavanaugh, die door drie vrouwen van seksueel wangedrag is beschuldigd. De FBI onderzoekt die zaak deze week.

“Ik voel erg mee met de slachtoffers van seksueel wangedrag en verkrachting. Ik ben zelf ook het slachtoffer van seksueel geweld. Maar ik verwacht niet dat rechter Kavanaugh of Jake Tapper of Jeff Flake of wie dan ook daarvoor verantwoordelijk worden gehouden. Je moet verantwoordelijk zijn voor je eigen gedrag”, zei Conway.

CNN-host Jake Tapper reageerde medelevend op de bekentenis van Conway. “Dit is de eerste keer ooit dat ik je over zoiets persoonlijks hoor praten en het spijt me heel erg om dit te horen”, zei hij. Toch stelde hij meteen een kritische vraag: hij haalde aan dat Conway wel werkt voor Trump, een man die door verschillende vrouwen beschuldigd is van seksueel misbruik.

“Laten we dat niet hierbij betrekken”, antwoordde Conway. “En laten we dat zeker niet betrekken bij wat er met mij gebeurd is. Laten we niet altijd Trump opvoeren bij alles wat er in dit universum gebeurt. Dat is de eerste fout. Ik werk voor Trump omdat hij goed is voor de vrouwen die voor hem werken en hij is ook erg goed voor de vrouwen in dit land.”

"Politiek gemotiveerde beschuldigingen"

Verder liet Conway weten het “gehad te hebben” met volgens haar politiek gemotiveerde beschuldigingen. “De hoorzitting met Kavanaugh en Ford moet niet gezien worden als een ontmoeting van de #MeToo-beweging”, aldus Conway.

De vrouw leek te bedoelen dat enkel de aanvallers zelf verantwoordelijk gehouden moeten voor hun daden en niet alle mannen. Op CNN verdedigde ze overigens professor Christine Blasey Ford, die afgelopen week voor een Senaatscommissie getuigde over Kavanaugh, die haar begin jaren tachtig seksueel zou hebben lastiggevallen.

“Jonger en knapper”

Het is niet de eerste keer dat Conway aanhaalt dat ze seksueel is lastiggevallen. In oktober 2016 nadat de tape uitlekte waarop Trump te horen is terwijl hij opschept over het ‘grijpen van vrouwen by the pussy’, vertelde Conway aan MSNBC over “sommige Congresleden die, toen ik jonger en knapper was, ongevraagd tegen meisjes aan gingen staan, ongevraagd hun tongen in de kelen van vrouwen staken die dat niet wilden.”

In december 2017 zei Conway iets van dezelfde strekking op een evenement van Politico. “Ja, natuurlijk had ik een #MeToo-moment, maar niemand gaf daar iets om.”

Kellyanne Conway heeft al meermaals laten uitschijnen dat toen ze "jonger en knapper" was seksueel werd lastiggevallen door machtige mannen in de politiek.
AP Kellyanne Conway heeft al meermaals laten uitschijnen dat toen ze "jonger en knapper" was seksueel werd lastiggevallen door machtige mannen in de politiek.10 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Freek Groeneveld

  Even gestoord als haar baas. Heel de uitleg rammelt. En vooral het stukje over eigen verantwoordelijkheid. Onvoorstelbaar.

 • rudy bryssinck

  Precies enkel vrouwen die het gemaakt hebben Maar hoe? dat is de vraag Ken veel vrouwen van gewone komaf die dit nooit meemaken of gemaakt hebben RAAR

 • Jef Van Soom

  En wanneer was het #MeOpen- moment ??

 • philippe dusablon

  je komt niet aan de top zonder bepoteld te worden, dus is het een eigen keuze.

 • paul snemmel

  iedereen veroordeelt graag zonder bewijzen , Bush deed dat met Irak en duizenden stierven , in deze tijd moet een vrouw sexuele ervaringen kunnen vertellen anders voelt ze zich niet meer belangrijk en voor sommige is het zeer lucratief