Trump acht zich nu "onverslaanbaar" in 2020

Trump tijdens een sponsorontbijt in New York.
AFP Trump tijdens een sponsorontbijt in New York.
Het besluit van de Amerikaanse Senaat om de belastingplannen van Donald Trump te steunen, heeft het ego van de president danig gestreeld. Hij kan de nieuwe wet vermoedelijk nog voor kerst ondertekenen. Daarnaast lijkt er geen eind te komen aan de stijging van de beurs. Tijdens een sponsorontbijt in New York verklaarde Trump zich vandaag  "onverslaanbaar'' in 2020.

"Tenzij ze iemand hebben die we nog niet kennen, zijn we nu onoverwinnelijk. Een van de redenen is wat er gebeurt met de markten, het zakenleven, de banen'', zei Trump tegen de 450 genodigden, die evenals de Republikeinen in de Senaat belastingverlichtingen toejuichen.

Trump hield zijn gehoor voor dat er "net nieuwe cijfers bekend zijn geworden'' die zijn taxatie van de electorale verhoudingen kracht bijzetten. Op de aard van die informatie ging hij niet in. Het Witte Huis en de Republikeinse partij hadden geen antwoord klaar op vragen op welke cijfers de president doelde.

Dat beurskoersen ook kunnen dalen, wil er vooralsnog niet in bij de economische rasoptimist Trump. Hij zei dat de de positieve ontwikkeling van de pensioenregeling in lijn met de recordhoogtes op de aandelenmarkt een mooie verkiezingsleus is. "Een enthousiaste meneer kwam me zojuist bedanken." Ik zei, waarvoor?" Hij antwoordde dat zijn pensioen met 40 procent was gestegen. Ik was er zelf niet opgekomen, maar hij gaf me een geweldige slogan voor de campagne: 'Hoe gaat het met uw pensioenregeling?'''

"Geen zorgen"

Donald Trump heeft vandaag opnieuw gezegd dat er tijdens de race naar het Witte Huis "geen enkele collusie" geweest is tussen zijn campagneteam en Rusland. De Amerikaanse president voegde daar aan toe dat hij zich, ondanks de bekentenissen van voormalig nationaal veiligheidsadviseur Michael Flynn, geen zorgen maakt.
18 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Diane Bernaerts

  "Op de aard van die informatie ging hij niet in": dat zijn we al gewend van windbuil Trump! Van alles verkondigen dat nérgens op gebaseerd is en dan zijn staart intrekken. In elk geval: ALS hij zijn termijn uitdoet, zie ik het nog gebeuren dat de Republikeinen voor de allereerste keer de zittende president niét zullen nomineren als kandidaat.

 • Edmond Dantès

  Het zou zomaar kunnen dat Poetin zijn handpop een tweede maal laat verkiezen.

 • robin verfaille

  Trump gaat ervoor. Met Clinton was het nu al WO 3!!!!!!!!!tegen Rusland.Wat een geluk is en blijft Trump rustig onder al die .achterbakse intimidaties. GO DONALD.

 • Geert Matthys

  Het is al paar decennia voorspeld dat Amerika in 2020's sterke groei zou beleven, er moet natuurlijk iemand met pluimen gaan lopen, de zittende president krijgt dan bijval.

 • Dan Lee

  Hahaha! Eén zwaluw maakt nog geen zomer!