Trump-aanhangers krijgen gefabriceerde video te zien waarin president media en politici vermoordt

In de video richt Trump een bloedbad aan in een kerk.
rv In de video richt Trump een bloedbad aan in een kerk.
Op een congres ten voordele van Amerikaans president Donald Trump in zijn resort in Miami is vorige week een video getoond waarin een personage met het hoofd van de president in een kerk een slachtpartij aanricht tegenover mediabedrijven, organisaties en politieke tegenstanders. Op de gefabriceerde beelden is bijvoorbeeld te zien hoe Trump Hillary Clinton in de nek steekt, CNN een staaf door het hoofd jaagt en Politico in het hoofd schiet.

Aanhangers van de president kregen de beelden te zien tijdens de American Priority-conferentie in het Doral Miami-resort. Sprekers op de conferentie waren onder andere de presidents zoon Donald Trump Jr en voormalig Witte Huis-woordvoerster Sarah Huckabee Sanders. 

The New York Times berichtte gisteren als eerste over de beelden, die een bewerking vormen van een scene uit de film Kingsman: The Secret Service. Te zien is hoe Trump een bloedbad aanricht in een kerk. Niet alleen ‘fake news' in het algemeen, maar ook CNN, Politico, de organisatie Black Lives Matter, de BBC, de krant The Guardian, tv-station MSNBC, Hillary Clinton, de overleden senator John McCain, Bernie Sanders en Barack Obama worden het slachtoffer van het moordende personage, waar Trumps hoofd over is geplaatst.

De video verscheen voor het eerst in juli vorig jaar op een pro-Trump-YouTube-kanaal, maar het lijkt de eerste keer dat hij publiek vertoond werd. Alex Phillips, een van de organisatoren van de conferentie, zegt tegen The New York Times dat hij de video niet kent, maar laat onderzoeken hoe het kan dat de beelden tijdens het event werden getoond, wat niet de bedoeling was. De video zou zonder toestemming zijn vertoond in een “zijkamer”.

Nieuwsorganisatie CNN krijgt een staaf door het hoofd.
rv Nieuwsorganisatie CNN krijgt een staaf door het hoofd.

“Niet eerste keer dat aanhangers geweld promoten”

CNN, een van de slachtoffers in de video, zegt in een mededeling de beelden te betreuren. “Dit is jammer genoeg niet de eerste keer dat aanhangers van de president geweld tegen de media promoten, blijkbaar in een video die ze entertainend vinden. Maar dat is het in de verste verte niet. De president en zijn familie, het Witte Huis en de Trump-campagne moeten de beelden in de strengst mogelijke woorden veroordelen. Alles minder komt neer op een stilzwijgende goedkeuring van geweld en dat mag nooit getolereerd worden.”

Ook de officiële organisatie van Witte Huis-journalisten, de White House Correspondents Association, reageert met afschuw op de beelden. “Elke Amerikaan zou deze uiting van geweld tegen journalisten en politieke tegenstanders moeten veroordelen.”

Een woordvoerder van het Witte Huis zegt dat de video niets met de herverkiezingscampagne van de president te maken heeft en dat de president geweld niet goedkeurt.
28 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Karel Tichmann

  Het zal natuurlijk weinig uitmaken, hoe zwaar verrot links is. Niet alleen in Amerika, maar over de hele wereld. Hoe ze snel ze hun zakken vullen, en corrupt ze eigenlijk zijn. Trump maakt daar een einde aan. En elke linksdenkende schreeuwt als een vet varken, want ze hebben geen enkele verdediging. Hoe meer Fake News er is, de groter de kans voor een overwinning in 2020

 • Peter Janssen

  De vooroordelen van Trump over de media worden bevestigd doordat dezelfde leugenpers, die op de korrel wordt genomen, deze gefabriceerde video opblaast buiten proportie of kennen ze geen satire?Wie maakte trouwens de video?De democraten weer in hun heksenjacht op Trump?En wat met wapengeweld in games?

 • Diane Bernaerts

  Chris Devlaeminck: vermits die video werd getoond aan Trump-aanhangers in een Trump-resort, lijkt het niet waarschijnlijk dat die is gefabriceerd door Trump-tegenstanders, niet? En ik durf te wedden dat Trump deze video zélf maar al te gretig zou geretweet hebben, was de heisa er niet geweest. Hij heeft vroeger toch ook al een filmpje geretweet waarop hij hij iemand met het CNN-logo voor zijn gezicht in elkaar slaat?

 • Janna Boonstra

  Triest filmpje door welke persoon dan ook in de hoofdrol.

 • Chris Devlaeminck

  Wie heeft er die video gefabriceerd? Misschien dat eerst eens uitvogelen.