Trucker vlucht voor politie en knalt in volle vaart tegen péage bij Parijs

Crash op Franse snelweg.
RV Crash op Franse snelweg.
Op de A1 ten noorden van Parijs is vanochtend een spectaculair ongeval gebeurd tijdens een politieachtervolging met een vrachtwagen. De trucker reed in volle vaart door de tolpoorten van de péage in Chamant, waarna de wegreus in brand vloog. De man is in hechtenis genomen.

Getuigen hadden de hulpdiensten verwittigd omdat de trucker “gevaarlijk rijgedrag” vertoonde op de snelweg richting Parijs. De politie kon de vrachtwagen lokaliseren, maar de chauffeur weigerde te stoppen.

Het kwam tot een dolle achtervolging op de A1, die eindigde in een crash tegen de tolhuisjes in Chamant, een gemeente op ongeveer 50 kilometer ten noorden van Parijs. Een andere weggebruiker kon de achtervolging filmen.

De truck vloog na de zware klap vrijwel meteen in brand. De vrachtwagenchauffeur overleefde de aanrijding en kon op eigen kracht uit zijn cabine kruipen. Volgens de procureur van het nabijgelegen Senlis stak de man beide handen in de lucht en begon hij een erg onsamenhangend verhaal uit de doeken te doen. 

“We volgen momenteel de piste van een ongeval, als gevolg van een gezondheidsprobleem van de chauffeur”, verklaarde procureur Jean-Baptiste Bladier aan persbureau AFP. De Franse politie is een onderzoek gestart wegens het in gevaar brengen van levens en de vernieling van andermans eigendom.

De trucker werd na het ongeval naar het ziekenhuis gebracht en is daarna in hechtenis genomen. De tolovergang en naburige toegangswegen waren door het incident bijna drie uur lang in beide richtingen afgesloten.

Bekijk ook: vrachtwagen stort 20 meter naar beneden

Bekijk ook: vrachtwagen schuift rakelings langs agenten en vrouw
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.