Trucker maakt rechtsomkeer op snelweg om file te mijden: drie doden en vier gewonden

afp
Drie Nederlanders zijn gisteravond om het leven gekomen op een Duitse snelweg toen een 34-jarige Poolse spookrijder op hun auto botste.

Volgens de politie van Darmstadt wilde een bestuurder van een kleine vrachtwagen op de snelweg bij Rüsselsheim in de buurt van de luchthaven van Frankfurt een file vermijden door om te keren en met hoge snelheid tegen het verkeer in terug te rijden. Daarbij ramde hij twee tegemoetkomende auto's.

De drie inzittenden van de Nederlandse auto, een 53-jarige man en twee vrouwen van twintig en 51 jaar oud, stierven ter plaatse. Vier vrouwen in een andere auto raakten lichtgewond. De Poolse chauffeur raakte levensgevaarlijk gewond en is in het ziekenhuis opgenomen. Hij kan nog niet door de politie worden gehoord. Volgens de politie moet hij zich hebben gerealiseerd wat hij aan het doen was.

"Het komt soms voor dat automobilisten met hun alarmlichten aan achteruit rijden op de vluchtstrook als er een file is", zegt een politiewoordvoerder tegen Duitse media. "Maar zoiets als dit heb ik nog nooit meegemaakt.''

afp
afp
afp26 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Striker Fox

  Levenslang rijverbod.

 • Don Martin

  Het zijn hollandse en belgische firmas die deze mannen via postbusfirmas inhuren om hier belasting te ontduiken. En geen toll in duitsland te betalen. Dus all dat geroep over oosteuropeanen is echt onzin hier... Denk na voor je iets zegt!!

 • Marc Senelle

  De chauffeur een gevangenisstraf, de werkgever laten opdraaien voor alle kosten. Ze zullen dan misschien gaan nadenken om een goedkope kracht aan te werven.

 • Jefke met de Pet Houben

  Kan daar niet eens strenger op gecontroleerd worden?Kennis van het verkeersreglement voor álle buitenlandse chauffeurs?Zou nogal wat opbrengen: boetes en verplichte rijexamens!Of is het gemakkelijker de werkende mens te pesten met flitsen?Minder moeite waarschijnlijk he weyts en uiteraard geldt de wet enkel voor Belgen..

 • Anny Bollens

  Levenslang in de gevangenis, dit is gewoon moord!