Trucker (51) betuigt spijt op Facebook voor deelname aan feestje en sterft dag later aan Covid-19

Thomas Macias.
Facebook Thomas Macias.
Thomas Macias uit Californië postte op 20 juni een bericht op Facebook om zijn spijt te betuigen omdat hij op een feestje was waar hij Covid-19 had opgelopen. Een dag later stierf hij. Macias was 51.
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Vrachtwagenchauffeur Thomas Macias bekende op Facebook dat hij enkele weken eerder naar een barbecue geweest en zo besmet was geraakt met het coronavirus. Dat vernam hij op 18 juni. Hij had zich twee dagen eerder laten testen op aanraden van een vriend die ook op het eetfestijn was. Die vriend wist dat hij Covid-19 had toen hij ging feesten, maar dat had hem niet tegengehouden - omdat hij geen symptomen had.

Thomas Macias was boos op die vriend, maar voelde zich vooral zelf schuldig, toen ook hij positief bleek. “Door mijn stommiteit zette ik de gezondheid van mijn moeder, zussen en familie op het spel”, schreef hij twee dagen later op Facebook. “Een erg pijnlijke ervaring.” Macias voegde eraan toe: “Hopelijk overleef ik dit, met Gods hulp”. Hij riep iedereen in zijn post op een mondmasker te dragen en de social distancing te respecteren.

Diabeet

Dramatisch genoeg overleed hij daags nadien, op 21 juni. Doodsoorzaak: complicaties van Covid-19. Het was snel gegaan. Om 11 uur was hij in het ziekenhuis opgenomen, ergens tussen 18 en 19 uur ging hij aan de beademingsmachine en rond 21 uur stierf hij.

Aanvankelijk had Macias de coronamaatregelen goed opgevolgd. Volgens zijn schoonbroer kwam hij van maart tot mei alleen buiten als het echt noodzakelijk was, omdat hij aan diabetes leed en met overgewicht kampte.

Het is niet duidelijk hoeveel mensen er op de barbecue in Lake Elsinore waren, maar meer dan tien aanwezigen testten positief.
4 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Freddy Van Hulst

  Amerikanen en hun freedom. Jaja, maar burgerzin? Zelfs voor zichzelf zorgen ze niet, laat staan voor n ander.

 • Danny Buyse

  Heb het nog dikwijls gelezen dat sommigen die van zichzelf vinden dat ze slim zijn het virus een ouderdomsziekte noemen. Meer via sociale media confronteren met werkelijke feiten zoals dit artikel. Sommigen hebben amper symptomen terwijl er anderen in coma geraken en zelfs sterven. Ik ben er mij van bewust dat het gevaar begint vanaf 40 jaar en al zeker met onderliggende gezondheidsproblemen en dus niet alleen vanaf 70+. Oh 51 jaar, ik ken er van deze leeftijd die pas vader zijn geworden.

 • Ronny Cuypers

  Er zijn toch veel belangrijker dingen in het leven dan feesten.

 • Ingrid Van Sande

  Spijtig het had vermeden kunnen worden met een beetje gezond verstand