Trierweiler in ziekenhuis na onthullingen affaire Hollande

Hollande en Trierweiler in betere tijden
EPA Hollande en Trierweiler in betere tijden
De onthullingen over de affaire van François Hollande in het boulevardblad Closer hebben heel wat gevergd van Valérie Trierweiler, de officiële partner van de Franse president. Volgens Le Parisien is ze helemaal uitgeput opgenomen in een ziekenhuis ergens in Parijs. Het kabinet van de Franse première dame heeft het nieuws ondertussen bevestigd.

'La première dame' is donderdag gehospitaliseerd, net nadat ze had vernomen dat Closer een hele reeks foto's en verhalen ging publiceren die zouden moeten staven dat Hollande (59) een geheime relatie heeft met de 41-jarige Franse actrice Julie Gayet. Trierweiler zou nog tevergeefs geprobeerd hebben om de publicatie van de compromitterende foto's tegen te houden.

De dokters hebben haar rust voorgeschreven. Trierweiler (48), journaliste en moeder van drie kinderen, zal naar verwachting morgen het ziekenhuis verlaten.

Le Parisien meent bovendien te weten dat het presidentiële koppel nu een paar dagen de tijd neemt "om de situatie uit te klaren". Hollande liet eerder deze week verstaan dat hij gerechtelijke stappen overweegt tegen het Franse roddelblad.

Dinsdag houdt de Franse president zijn derde grote persconferentie van zijn mandaat, die in het teken zou staan van zijn projecten in 2014, maar onontkoombaar getekend zal worden door de revelaties over zijn privéleven.

AP
vmma