Treinverkeer ligt opnieuw lam in Frankrijk

AFP
In Frankrijk veroorzaakt een staking tegen de spoorhervormingen vandaag opnieuw veel hinder. Heel wat treinen zijn niet uitgereden. In en rond de hoofdstad Parijs vormen zich intussen honderden kilometers file.

De Franse spoorwegmaatschappij SNCF gaat er van uit dat maar een op de zeven langeafstandstreinen en een op de vijf regionale en lokale treinen uitrijdt. Ook gisteren was het Franse treinverkeer zwaar verstoord door stakende cheminots. De staking veroorzaakt ook fileleed. In en rond Parijs staat 350 kilometer file. 

De spoorvakbonden zijn gisteren begonnen aan een krachtmeting met de regering. Ze willen tot eind juni twee op de vijf dagen staken tegen de hervormingen die de regering wil doorvoeren, waarbij onder meer de statutaire benoeming voor nieuwe aanwervingen in vraag wordt gesteld. De volgende stakingsdagen zijn voorzien op 8 en 9 april.

AFP6 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • paul lemmens

  Frankrijk heeft een zeer sterke regering en zal de vakbonden doen inbinden niet zoals onze zwakke met Peeters op kop waar de vakbonden heer en meester zijn , zij parkeren zelfs hun geld in het buitenland en niemand zegt wat , een bende onwaardige mensen

 • Febe Chapin

  Daar weten ze hoe ze moeten staken, maanden aan een stuk. En niet om de paar weken of maanden alsof het een vakantiedag is. Zo toon je hoe serieus de situatie is.

 • Willy Van Craen

  Het is niet aan de vakbonden om het land te besturen. Ben je niet tevreden zoek dan een andere werkgever.Zelfde toestand als bij ons zijnde vakbondsleiders om werkende mensen te kloten voor eigen profijt.

 • Jan Maarten

  Dat is nog wat anders dan die "betogingen" in België, de Fransen zijn de republikeinse revolutie niet vergeten waar de burger weer de macht overnam.

 • kamiel Beke

  Frankrijk is nog maar een schim van zichzelf, startte al na de wijziging naar de 35 uren week, alles werd duurder, concurrentie weg, en nu nog dit. Het ziet er niet goed uit.